Reklama
Salát z čekanky, celeru a jablek
Fotogalerie:

Salát z čekanky, celeru a jablek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slaninka by měla být hezky křupavá.

Elen Hrubcová, Praha

Ingredience

  • 2 čekanky
  • 3 jablka
  • 300 g řapíkatého celeru
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce vlašských ořechů
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce balzamika
  • 120  ml oleje
  • 1/2 citronu
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Čekanku podélně přepůlíme, vyřízneme košťál a nakrájíme ji šikmými řezy, celer pokrájíme na tenké šikmé plátky.

  2. Z oloupaných jablek odstraníme jádřinec a nakrájíme je na měsíčky. V míse je promícháme s cukrem a přidáme nasekané ořechy. Směs opečeme na pánvi dozlatova.

  3. Plátky slaniny dáme na plech a pečeme při 180 °C asi 7 minut. Necháme vychladnout.

  4. Med, citronovou šťávu a balzamiko vyšleháme a pozvolna přiléváme olej. Dochutíme solí. Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme s dresinkem.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nudlovka plná zeleniny

Nudlovka plná zeleniny

Mám malé děti, a proto polévky patří na náš stůl skoro denně. Zeleninová dodá ...
Zdravě a chutně /12.01.09
Květákové karí s řapíkatým celerem

Květákové karí s řapíkatým celerem

Máme rádi, když bylinky provoní celý pokrm. Dodá to příjemný dojem exotiky.

Anna ...

Zdravě a chutně /28.08.16
Papriková cizrna

Papriková cizrna

Často peču domácí chleba a ten je k omáčce úplně nejlepší. Dobrá je také s ...

Zdravě a chutně /08.11.17
Polentová kaše s přírodními krůtími medailonky

Polentová kaše s přírodními krůtími medailonky

Polenta se vyrábí z kukuřice. Já jsem ji poprvé ochutnala v Chorvatsku, teď ji ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Když není hrachová sezona, použij mražený.

Martina Kadlečková, Strakonice

Zdravě a chutně /23.07.17
Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Kdo potřebuje snížit hladinu cholesterolu, měl by jíst avokádo.

Petra Geletičová, ...

Zdravě a chutně /10.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu