Slaninka by měla být hezky křupavá.
Elen Hrubcová, Praha
Ingredience
- 2 čekanky
- 3 jablka
- 300 g řapíkatého celeru
- 1 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce vlašských ořechů
- 100 g anglické slaniny
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce balzamika
- 120 ml oleje
- 1/2 citronu
- podle chuti sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čekanku podélně přepůlíme, vyřízneme košťál a nakrájíme ji šikmými řezy, celer pokrájíme na tenké šikmé plátky.
-
Z oloupaných jablek odstraníme jádřinec a nakrájíme je na měsíčky. V míse je promícháme s cukrem a přidáme nasekané ořechy. Směs opečeme na pánvi dozlatova.
-
Plátky slaniny dáme na plech a pečeme při 180 °C asi 7 minut. Necháme vychladnout.
-
Med, citronovou šťávu a balzamiko vyšleháme a pozvolna přiléváme olej. Dochutíme solí. Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme s dresinkem.