Reklama
Salát z čekanky, celeru a jablek
Fotogalerie:

Salát z čekanky, celeru a jablek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slaninka by měla být hezky křupavá.

Elen Hrubcová, Praha

Ingredience

  • 2 čekanky
  • 3 jablka
  • 300 g řapíkatého celeru
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce vlašských ořechů
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce balzamika
  • 120  ml oleje
  • 1/2 citronu
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Čekanku podélně přepůlíme, vyřízneme košťál a nakrájíme ji šikmými řezy, celer pokrájíme na tenké šikmé plátky.

  2. Z oloupaných jablek odstraníme jádřinec a nakrájíme je na měsíčky. V míse je promícháme s cukrem a přidáme nasekané ořechy. Směs opečeme na pánvi dozlatova.

  3. Plátky slaniny dáme na plech a pečeme při 180 °C asi 7 minut. Necháme vychladnout.

  4. Med, citronovou šťávu a balzamiko vyšleháme a pozvolna přiléváme olej. Dochutíme solí. Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme s dresinkem.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané lilky

Zapékané lilky

Zkusíš je jednou a pak si je budeš dělat každý týden. Tak moc ti zachutnají, že si je ...
Zdravě a chutně /29.12.10
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Na červenou řepu nedám dopustit. Chutná mi hlavně v podobě lahodného salátu se ...
Zdravě a chutně /12.01.09
Krůtí plátky s jarní zeleninou

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Klasické české omáčky nemám moc v lásce. Ne že bych si musela hlídat váhu, ale ...
Zdravě a chutně /09.03.09
Pečená makrela na pomerančích a tymiánu

Pečená makrela na pomerančích a tymiánu

Ryby bychom měli mít v našem jídelníčku častěji. Inspirujte se třeba tímto receptem.

...
Zdravě a chutně /28.06.13
Krůtí kostky v bulguru

Krůtí kostky v bulguru

Druh a množství použité zeleniny záleží jen na tvé chuti a fantazii.

Kristýna ...

Zdravě a chutně /05.11.16
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Recept na krůtí knedlíčky mám od babičky, polévka je to sváteční.

Alena ...

Zdravě a chutně /06.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu