Reklama
Salát z bylinek a ostružin
Fotogalerie:

Salát z bylinek a ostružin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Proč nevyužít darů, které příroda nabízí.

Klára Lešecká, Prachatice

Ingredience

  • 1 salát little gem
  • podle potřeby listy pampelišky a šťovíku, polníček, sedmikrásky
  • 2 hrsti ostružin
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 4 lžíce bezového sirupu
  • 2 lžíce jablečného moštu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce oliv. citron. oleje
  • 1 lžíčka dijonské hořčice
  • trocha zeleného pepře
  • 1 hrst řeřichy
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Saláty, bylinky i ostružiny opláchneme a oklepeme. Salát natrháme na kousky.

  2. Na zálivku našleháme olej, citronovou šťávu, jablečný mošt, ocet a sirup. Dochutíme hořčicí, solí a nakonec vmícháme několik rozmačkaných ostružin.

  3. Listy salátu a bylinek rozložíme na talíře a pokapeme zálivkou. Posypeme ostružinami, pepřem a řeřichou. Nakonec ozdobíme sedmikráskami.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z pečených cibulí

Salát z pečených cibulí

Netradiční lahůdka, která si získá tvé srdce. Kamila Slavíková, Hodonín
Zdravě a chutně /18.06.13
Žampiony s ředkvičkami

Žampiony s ředkvičkami

Servírujeme s opečenými brambory.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /30.03.15
Sušenky na zdravé mlsání

Sušenky na zdravé mlsání

Michaela Šislerová, Opatovec

Zdravě a chutně /27.09.19
Teplý těstovinový salát s tuňákem

Teplý těstovinový salát s tuňákem

Brokolice je velmi zdravá a tuňák také.

Alice Novotná, Benešov

Zdravě a chutně /29.06.14
Pražená čočka

Pražená čočka

Jídlo našich babiček.
Eliška Kozáková, Holice
Zdravě a chutně /26.10.11
Vepřové v parním hrnci

Vepřové v parním hrnci

Když nevím, co vařit, vytáhnu parní hrnec.

Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota

Zdravě a chutně /18.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu