Radka Vodňanová, Liberec
Ingredience
- 1 plechovka černých oliv
- 1 lilek
- podle chuti sůl a pepř
- trocha oleje
- podle chuti koření na zeleninu
- 100 g krevet
- 1 balení směsi salátových listů
- 1 pomeranč bez jadérek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Olivy slijeme a necháme okapat. Troubu rozehřejeme na 90 °C. Olivy vsypeme na plech s pečicím papírem a dáme sušit do trouby na 1 hodinu.
-
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Teplotu zvýšíme na 175 °C. Pak lilek potřeme olejem, posypeme kořením a přidáme k olivám. Společně upečeme. Pak odložíme vychladnout.
-
Krevety osmažíme na troše oleje a ochutíme je solí s pepřem.
-
Salát dáme do mísy, promícháme s lilkem a olivami, přidáme krevety a pomeranč, který jsme oloupali. Vhodná příloha je bylinková nebo česneková bageta, ale salát je skvělý i samotný.