Reklama
Salát s rozinkami, ananasem a souvlaki
Fotogalerie:

Salát s rozinkami, ananasem a souvlaki

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Úžasná pochoutka, která neublíží postavě, je plná vitaminů a navíc 

ještě každého nadchne.

Judita Novotná, Prostějov

Ingredience

  • Salát:
  • 1 hlávka bílé zelí
  • 1 konzerva ananas
  • 1/3 hrnku rozinky
  • 125 ml bílý jogurt
  • 1 lžička karí
  • sůl podle chuti
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce olej (arašídový, sezamový)
  • Souvlaki:
  • 125 ml bílý jogurt
  • 1 lžička karí
  • trocha soli
  • pepř podle chuti
  • 2 kuřecí prsa
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

135 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

     Zelí očistíme a nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, necháme chvíli stát. Z ananasu slijeme šťávu a nakrájíme na kostky. Do zelí přidáme ananas a rozinky a připravíme si dresink. 

  2. krok2

    V misce smícháme jogurt, karí koření, sůl, čerstvě mletý pepř a olej, který by měl být nejlépe arašídový, sezamový a podobně. Nebojme se ale použít obyčejný stolní olej, pokud jiný nemáme po ruce. Podle chuti můžeme přidat ještě lžičku cukru nebo šťávu z ananasu. Dresink vmícháme do salátu a dáme na jednu hodinu uležet do ledničky. Mezitím si připravíme souvlaki. 

  3. krok3

    V misce smícháme bílý jogurt, karí, sůl a pepř. Kuřecí prsa nakrájíme na tlustší proužky a naložíme je do připravené jogurtové marinády. 

  4. Asi po půl hodině je „navlékneme“ na špejle a osmažíme na trošce oleje. Podáváme společně s vychlazeným zelným salátem.


Pošli recept! - Speciál - Vaříme ze zelí (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Osvěžující salát s jablky

Osvěžující salát s jablky

Je vhodný především pro zimní období. Zlata Komondiová, Praha
Zdravě a chutně /29.02.16
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Brokolici jsem docela dlouho nemohla přijít na chuť, oproti květáku se mi na talíři ...
Zdravě a chutně /03.10.08
Těstovinový salát s rukolou

Těstovinový salát s rukolou

Většinou jej připravuji na svačinu.

Martina Poláchová, Valašské Klobouky

Zdravě a chutně /02.02.17
Mozzarellové carpaccio s ananasem

Mozzarellové carpaccio s ananasem

Tato snídaně tě opravdu nastartuje na celý den. Nejvíc si pochutnáš, pokud přidáš ...
Zdravě a chutně /03.06.17
Cizrnový hummus

Cizrnový hummus

Tuhle netradiční luštěninu podávej nejlépe s kouskem celozrnného chleba, jako přílohu ...
Zdravě a chutně /13.02.13
Zapečený lilek

Zapečený lilek

Jakmile ceny lilku v obchodech klesnou na rozumnou mez, máme ho na stole skoro ...

Zdravě a chutně /22.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu