Reklama
Salát s roketou a olivami
Fotogalerie:

Salát s roketou a olivami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
V jednoduchosti je krása i chuť, říkám si, kdykoli připravuji tento čerstvý salátek.
Linda Kotěrová, Kralupy n. Vltavou

Ingredience

  • 12 rajčátka cherry
  • 2 lžíce olej olivový
  • šťáva citrónová
  • olivy
  • sůl
  • 1 salát ledový
  • 1 lžíce ocet vinný
  • 2 hrsti roketa

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Ledový salát omyjeme, natrháme na větší kousky. Přidáme roketu. Třešňová rajčátka rozmáčkneme tak, aby vyteklo trochu šťávy. Olivy scedíme a přidáme je do salátu. Na zálivku smícháme 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci kvalitního vinného octa, šťávu z limetky. Osolíme, opepříme a dochutíme medem.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřátko s kopřivami

Kuřátko s kopřivami

Tato jarní pochoutka je skutečně dokonalá. Jitka Marková, Rýmařov
Zdravě a chutně /12.03.16
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Mléko nesmí být chemicky upraveno, nesrazilo by se.

Anna Veselá, Žďár n. Sázavou

Zdravě a chutně /02.04.14
Poctivá z Hané

Poctivá z Hané

Zelenina jí dodá jemně nasládlou příchuť.

Anna Zemánková, Olomouc

Zdravě a chutně /30.12.12
Smetanový pangasius se zeleninou

Smetanový pangasius se zeleninou

S vařením mi pomáhá můj malý syn.

Tereza Krausová, Kladno

Zdravě a chutně /28.01.15
Grilovaný losos s bataty a rukolou

Grilovaný losos s bataty a rukolou

Zdravá a chutná večeře.

Ludmila Kubíková, Město Touškov

Zdravě a chutně /15.01.14
Zapečené brambory s rukolou a sýrem cottage

Zapečené brambory s rukolou a sýrem cottage

Jednoduchá jarní dobrota.

Lucie Dolejší, Kroměříž

Zdravě a chutně /27.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu