Podle receptu Lucie
Kozáčkové z Brna
Ingredience
- 2 větší batáty
- podle potřeby mořská sůl
- trocha čerstvě mletého pepře
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2 hrsti rukoly
- 1 baby salát
- 6 cherry rajčátek
- 100 g fety
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Batáty oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme je, opepříme, zakápneme olivovým olejem, balzamikovým octem a vše promícháme.
-
Batáty rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme je doměkka (při 180 °C to trvá asi 15 minut).
-
Rukolu promícháme s natrhaným salátem, cherry rajčátky a troškou olivového oleje. Salát dáme na talíř, přidáme batáty a vše posypememe nadrobenou fetou.