Reklama
Salát s mozzarellou
Fotogalerie:

Salát s mozzarellou

Jana Horká

Praha
Nedávno jsem v nedalekém hypermarketu koupila mozzarellu Zanetti, která se vyrábí z plnotučného syrového nebo pasterovaného bůvolího mléka. Připravila jsem ji se sladkým, šťavnatým mangem a čerstvou bazalkou jako předkrm.
Jana Horká, Praha

Ingredience

  • 24 lístků bazalka
  • 1 lžíce šťáva citrónová
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 mango
  • 1 sýr mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Mango oloupeme a nakrájíme na 24 větších či menších plátků. Na stejný počet dílů na­krá­jíme mozzarellu a pak plátky sýra klademe na kousky manga.
  2. Nakrájíme lístky bazalky a posypeme jí každý kousek manga s mozzarellou. Smícháme olivový olej s citronovou šťávou a všechny díly pokapeme. Přidáme pepř a trochu soli a podáváme čerstvé.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius s rajčaty

Pangasius s rajčaty

Dlouho jsem si na rybě dokázala pochutnat, jen když byla v trojobalu a smažená. ...
Zdravě a chutně /24.11.08
Pohanková kaše s tofu

Pohanková kaše s tofu

Recept pro všechny, kdo si drží linii.

Alice Kruhánková, Praha

Zdravě a chutně /14.07.15
Kuře na víně se zeleninou

Kuře na víně se zeleninou

Kuře pečené spolu s paprikou, cibulí, žampiony a bílým vínem.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Zdravě a chutně /23.06.12
Bazalkový  losos

Bazalkový losos

Losos je křehký, nemusí se marinovat dlouho.

Svatava Hrčková, Vsetín

Zdravě a chutně /19.11.16
Restovaná zelenina

Restovaná zelenina

Můžeš použít i jinou zeleninu, dej, co máš.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /20.12.11
Špagety s uzeným tofu

Špagety s uzeným tofu

Petra Geletičová, Smidary

Zdravě a chutně /04.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu