Reklama
Salát s fenyklem a krevetami
Fotogalerie:

Salát s fenyklem a krevetami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

Vanda Dorn, Karlovy Vary

Ingredience

  • 1 římský salát
  • 1 fenykl
  • 1 salátová okurka
  • 1 malá chilli paprička
  • Zálivka:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce šťávy z limety
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce přírodního hnědého cukru
  • na dochucení sůl a pepř
  • 350 g vyloupaných krevet
  • 1 lžíce bylinkového másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Listy římského salátu omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Z bulvy fenyklu odřízneme tuhý košťál, omyjeme ho a nakrájíme spolu s okurkou na tenké plátky.

  2. Chilli papričku podélně rozřízneme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na co nejmenší kousky.

  3. Olivový olej prošleháme s limetkovou šťávou, balzamikovým octem, přírodním cukrem a dochutíme ho solí a čerstvě mletým pepřem a přilijeme k salátu.

  4. Krevety orestujeme krátce na bylinkovém másle a rozdělíme je na jednotlivé porce salátu.

  5. Salát můžeme podávat ihned, i po vychlazení v lednici. Nejlepší je s čerstvým pečivem.

Tip redakce

Krevety jsou ještě lepší, když je podliješ trochou suchého bílého vína.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňová karí polévka

Dýňová karí polévka

Je velice jemná a chutná. Marie Bártová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /13.04.16
Rybí karbanátky s koprovým dipem

Rybí karbanátky s koprovým dipem

Chuť kopru a ryby jde spolu překvapivě dobře dohromady.

Eva Sládková, Strakonice

Zdravě a chutně /16.02.13
Vegetariánské karí s kešu oříšky a rozinkami

Vegetariánské karí s kešu oříšky a rozinkami

Neobvyklá chuť tě jistě zaujme.
Tereza Bradáčová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /17.12.10
Štika v anglické slanině

Štika v anglické slanině

Jídlo je mnohem levnější, když si štiku chytíš.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /29.10.13
Mangold s kuřecím masem a těstovinami

Mangold s kuřecím masem a těstovinami

Mangold je velmi účinný v prevenci nádorových onemocnění, posiluje nervový systém, ...

Zdravě a chutně /03.02.13
Špaldové tyčinky

Špaldové tyčinky

Lze je posypat sýrem, sezamem, kmínem...
Magda Lacková, Klatovy
Zdravě a chutně /17.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu