Reklama
Reklama
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou
Fotogalerie:

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Ingredience

  • 10 stonků zeleného chřestu
  • 1 červená cibule
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 hlávkový salát
  • 300 g hráškových lusků
  • 200 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa
  • ZÁLIVKA:
  • 3 lžíce bezinkového sirupu
  • 1 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z chřestu odřízneme dřevnaté konce. V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní chřest a necháme 2 minuty vařit. Pak chřest přendáme do nádoby s ledovou vodou, aby neztratil barvu. Po chvíli ho scedíme a necháme okapat.

  2. krok2

    V misce vyšleháme olivový olej, ocet, bezinkový sirup a citronovou šťávu. Dle chuti osolíme a opepříme.

  3. Do větší mísy natrháme listy salátu, nakrájíme cibuli a ředkvičky na kolečka a přidáme vyloupaný hrášek. Salát zalijeme zálivkou a promícháme. Rozdělíme ho na talíře a na každou porci ještě dáme kousky kuřecího masa.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnné knedlíky

Celozrnné knedlíky

Jíme zdravě, celozrnné knedle jsou výborné. Květa Knauteová, Sezemice
Zdravě a chutně /03.01.12
Salát s hlívou ústřičnou

Salát s hlívou ústřičnou

Zajímavá kombinace chutí, která zaujme.

Štěpánka Hlásná, Příbram

Zdravě a chutně /09.06.15
Maso na zelenině s kuskusem

Maso na zelenině s kuskusem

Udělej radost své rodině něčím netradičním!
Anežka Marelová, Frýdlant nad ...
Zdravě a chutně /14.03.12
Okurkové kocábky

Okurkové kocábky

Hodí se třeba na lehkou a chutnou svačinu.
Božena Kolářová, Nový Knín
...
Zdravě a chutně /06.11.09
Golden salát

Golden salát

Mám ho ráda pro jeho výraznou chuť.
Alena Černínová, Prchaly
Zdravě a chutně /09.04.09
Raioli plné zdraví

Raioli plné zdraví

Taštičky se dají plnit čímkoli, ale není nad zeleninu.

Marie Čáslavská, ...

Zdravě a chutně /21.04.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama