Reklama
Salát mimóza
Fotogalerie:

Salát mimóza

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduché a zábavné pohoštění.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Ingredience

  • 1 konzerva Saira konzervované ryby
  • 1 malá cibule
  • 4 vejce
  • 1 mrkev
  • 100 ml majonézy
  • trocha soli a pepře
  • na ozdobu kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z rybí konzervy slijeme šťávu a rozmačkáme vidličkou ryby. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. 

  2. Uvařená vejce oloupeme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky i bílky nastrouháme zvlášť do různých misek.

  3. Uvařenu mrkev nastrouháme na jemném struhadle. V míse vytvoříme postupně vrstvy. První bude z ryb, které potřeme majonézou. Pak přijde druhá vrstva z cibule, trochy soli a pepře. Potřeme majonézou. Třetí vrstva – položíme polovinu bílků a lehce potřeme majonézou. Čtvrtá  vrstva – nastrouhaná mrkev s trochou soli a pepře,  potřeme majonézou. Pátá vrstva –  strouhané žloutky jen potřeme majonézou. Šestá vrstva – zbývající strouhané bílky. 

  4. Ozdobíme zbytkem žloutků a koprem, imitací květiny mimózy. Necháme odležet.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Aljašská treska se špenátem

Aljašská treska se špenátem

Chuť čerstvého špenátu je výraznější. Veronika Marková, Český Těšín
Zdravě a chutně /01.01.15
Lehká polévka z řapíkatého celeru

Lehká polévka z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer má v mé kuchyni čestné místo pro svou příjemně kořeněnou ...
Zdravě a chutně /08.06.13
Sojový segedín s bramboráky

Sojový segedín s bramboráky

Skvělá alternativa české klasiky pro vegetariány.

Iva Libová, Praha

Zdravě a chutně /19.10.14
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Kuřecí vlnka v zeleninové marinádě

Kuřecí vlnka v zeleninové marinádě

Pikantní dobrota za pár korun.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /04.11.14
Celozrnná karobová bábovka

Celozrnná karobová bábovka

Vyniká svou vláčností, zvládne ji i začátečník.
Andrea Tyrolová, Praha
Zdravě a chutně /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu