Jednoduché a zábavné pohoštění.
Natalija Šuněvičová, Chomutov
Ingredience
- 1 konzerva Saira konzervované ryby
- 1 malá cibule
- 4 vejce
- 1 mrkev
- 100 ml majonézy
- trocha soli a pepře
- na ozdobu kopr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z rybí konzervy slijeme šťávu a rozmačkáme vidličkou ryby. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
-
Uvařená vejce oloupeme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky i bílky nastrouháme zvlášť do různých misek.
-
Uvařenu mrkev nastrouháme na jemném struhadle. V míse vytvoříme postupně vrstvy. První bude z ryb, které potřeme majonézou. Pak přijde druhá vrstva z cibule, trochy soli a pepře. Potřeme majonézou. Třetí vrstva – položíme polovinu bílků a lehce potřeme majonézou. Čtvrtá vrstva – nastrouhaná mrkev s trochou soli a pepře, potřeme majonézou. Pátá vrstva – strouhané žloutky jen potřeme majonézou. Šestá vrstva – zbývající strouhané bílky.
-
Ozdobíme zbytkem žloutků a koprem, imitací květiny mimózy. Necháme odležet.