Reklama
Salát  À la  Caesar
Fotogalerie:

Salát À la Caesar

Katka Firstová

Praha
Dobrota, která na stole hezky vypadá a především skvěle chutná.
Katka Firstová, Praha

Ingredience

  • Salát:
  • 4 celé zelný list
  • 300 g zelí
  • 2 mrkev
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 4 krajíce chléb toastový
  • 2 lžíce máslo
  • 1 stroužek česnek
  • Zálivka:
  • špetka sůl
  • špetka pepř mletý bílý
  • 1 citron na ozdobu
  • 2 lžíce hořčice plnotučná
  • 1 lžíce majonéza
  • olej olivový med
  • 1 lžíce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Toastové chleby nakrájíme na stejně velké kostky. Česnek nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a nakrájený chléb spolu s česnekem na něm dozlatova opečeme. Necháme vychladnout.
  2. krok2 Zelné listy omyjeme a odložíme stranou. Zelí najemno nasekáme a vložíme do větší salátové mísy. Mrkev očistíme, omyjeme, nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme k nakrájenému zelí. Osolíme a opepříme. Rukama salát promícháme a promačkáme.
  3. krok3 Zálivka: do misky dáme hořčici, med, majolku, špetku pepře a soli. Metličkou zašleháme olej a nalijeme do salátu. Jen lehce jej promícháme a necháme v lednici půl hodiny odležet.
  4. Salát rozdělíme na čtyři díly a naplníme připravené zelné listy. Nahoru položíme opečený chleba a ozdobíme plátkem citronu.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená kuřecí křídla na květáku

Pečená kuřecí křídla na květáku

Jednoduchý, ale osvědčený recept. Marie Ospalíková, Kroměříž
Zdravě a chutně /20.12.12
Špenátové rizoto

Špenátové rizoto

Klasické je také dobré, ale mě ještě víc oslovila tato špenátová varianta.


Olga...

Zdravě a chutně /04.04.17
Pohanka s mrkví a brokolicí

Pohanka s mrkví a brokolicí

U nás pohanka není popelkou kuchyně!
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /04.08.11
Králík na rajčatech

Králík na rajčatech

Králičí maso je jemné, chutné, lehce stravitelné a neobsahuje téměř žádný ...
Zdravě a chutně /18.02.10
Kuřecí játra trochu jinak

Kuřecí játra trochu jinak

Trošku jinak připravená játra než klasicky na cibulce jsou u nás moc oblíbená.
...
Zdravě a chutně /30.12.08
Zeleninová plec

Zeleninová plec

Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů.

Ruth Šklíbová, ...

Zdravě a chutně /29.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu