Reklama
Reklama
S medovým sýrem a ořechy
Fotogalerie:

S medovým sýrem a ořechy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marie Fialová, Sušice

Ingredience

  • 100  g mixu salátových lístků (např. rukola s polníčkem)
  • 150  g krémového medového kozího sýra
  • 1–2 hrsti brusinek
  • podle chuti vlašské ořechy
  • ZÁLIVKA:
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 lžíce citronové šťávy
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Salátové lístky opereme, necháme okapat a přendáme je do větší mísy.

  2. Kozí sýr rozdrobíme na menší kousky, většinu přidáme k lístkům a trochu si necháme na ozdobu.

  3. Pokud nejsou brusinky šťavnaté, dáme je předem spařit. Pak je vsypeme k salátu.
  4. Ořechy nasekáme na menší kousky a několik jader necháme v celku. Malé kousky dáme k salátu a velké necháme na ozdobu.

  5. Vše promícháme a zalijeme jednoduchou zálivkou z oleje, citronu, soli a pepře. Ozdobíme sýrem a ořechy.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Hlíva nám pomáhá zvyšovat imunitu. Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /24.02.10
Celerový salát

Celerový salát

Celerový salát máme s maminkou rády jako lehkou večeři. Je to vitaminová bomba.
Lucie...
Zdravě a chutně /13.08.08
Špenátová roláda II

Špenátová roláda II

V této podobě špenát miluje moje rodina.
Alena Sekeráková, Račice
Zdravě a chutně /05.12.08
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Dá se jíst s brambory i s chlebem.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /09.02.16
Zasněžená  vánoční zelenina

Zasněžená vánoční zelenina

Po svátečním hodování je třeba se zase pomalu dostat do normálu. Čím se tedy zasytit? ...
Zdravě a chutně /20.12.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama