Reklama
Rýžové nudle se smaženým celerem
Fotogalerie:

Rýžové nudle se smaženým celerem

Hedvika Zaoralová

Praha

Třeba se ti na první pohled zdá tato kombinace neobvyklá, ale věř mi, je to skvělé jídlo.

Hedvika Zaoralová, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 ks větší petržel
  • olej podle potřeby
  • špetka soli
  • trocha zeleninového vývaru nebo horké vody
  • 1 větší celer
  • 500 g rýžové nudle
  • asi 5 cm čerstvý křen
  • asi 3 lžíce kukuřičný škrob
  • 1 lžička ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli a petržel nakrájíme na větší kostky. Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku, osolíme, po chvíli přidáme petržel a za občasného míchání osmahneme. Dáme pozor, aby se nepřipálila, a podlijeme horkým vývarem nebo horkou vodou. Přiklopíme pokličkou a pár minut dusíme doměkka.

  2. krok2

    Celer nakrájíme na menší kousky a na pánvi jej osmahneme dozlatova.

  3. Do vroucí osolené vody vložíme rýžové nudle a necháme je povařit přibližně 4–5 minut, dokud nejsou měkké.

  4. krok4

    Potom přidáme do uvařené omáčky nastrouhaný křen a necháme jen přejít varem.

  5. V trošce studené vody rozmícháme kukuřičný škrob. Ponorným mixérem rozmixujeme omáčku, přidáme rozmíchaný škrob a ještě asi minutku povaříme. Nakonec omáčku dochutíme octem, případně jablečným octem či cukrem podle toho, zda ji chceme raději sladší, či kyselejší.

Pošli recept! 7/2013 (3.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní filé s meruňkami

Pikantní filé s meruňkami

Takto připravené filé je pro každého příjemným překvapením. Anna Vavřínová, Brno ...
Zdravě a chutně /01.07.13
Vdolečky – řepáčky

Vdolečky – řepáčky

Moje maminka z řepy kdysi dělala i sirup.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Zdravě a chutně /21.01.10
Kapiová pomazánka

Kapiová pomazánka

Je jemnější než kupovaná.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /26.01.16
Rajčátka s brynzou

Rajčátka s brynzou

Brynzu kupuji pouze na Slovensku.

Elena Gajdíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /04.10.13
Zeleninové soté s čočkou

Zeleninové soté s čočkou

Soté je kombinací smažení a dušení, připravuje se s minimálním množstvím ...

Zdravě a chutně /21.11.15
Hrachová kaše s uzeným tofu

Hrachová kaše s uzeným tofu

Zdravá varianta české klasiky.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /11.08.12
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama