Reklama
Rýžové nudle s letní zeleninou
Fotogalerie:

Rýžové nudle s letní zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výraznější a více orientální chuti dosáhneš přidáním pár kapek ústřicové nebo sójové omáčky.

Blanka Krupičková, Znojmo

Ingredience

  • 200 g rýžových nudlí
  • podle potřeby sůl
  • 1 mrkev
  • 100 g hrášku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 mladé rukoly
  • 1/2 žluté papriky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička sezam. semínek
  • snítka čerstvého koriandru
  • šťáva z 1/2 citronu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ve větším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a rýžové nudle uvaříme podle návodu. Scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.

  2. krok2

    Zeleninu omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky, mrkev nakrájíme na tenké plátky škrabkou na brambory. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme. Osolíme, přidáme sójovou omáčku a třtinový cukr, podlijeme několika lžícemi vody a ještě 3 minuty promícháváme na pánvi. Do pánve přidáme uvařené rýžové nudle, promícháme
    se směsí a prohřejeme. Nakonec přidáme sezamová semínka a koriandr a zakápneme citronovou šťávou.

  3. krok3

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí závitky

Rybí závitky

Ryba takto upravená je velice chutná. Hana Šátralová, Praha
Zdravě a chutně /04.10.14
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
Pečený čaj z ovoce

Pečený čaj z ovoce

Stačí dát trošku do hrníčku a zalít vodou. 
Ivana Bartušková, Bítovčice
...
Zdravě a chutně /28.12.10
Cuketové placky

Cuketové placky

Různá zeleninová jídla vaříme během léta několikrát do týdne. Placky všeho ...

Zdravě a chutně /09.08.16
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

V tomto období se na trhu objevují krásně čerstvé máslové kedlubny. To je ten správný...
Zdravě a chutně /08.04.12
Celozrnné knedlíky

Celozrnné knedlíky

Jsou tmavší a hutnější, ale mnohem zdravější.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Zdravě a chutně /27.09.11
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama