Ingredience
- 1,5 hrnku rýže
- dle potřeby mouka pohanková
- špetka sůl mořská
- dle chuti vegeta
- 2 lžičky pažitka
- 1/2 celer
- 250 g tofu uzené
- špetka kmín drcený
- 2 lžíce olej slunečnicový
- na oblohu zelenina čerstvá
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uvaříme si rýži běžným způsobem. Ještě teplou ji dáme do mísy a necháme trochu zchladnout. Musí však zůstat trochu teplá‚ aby se spojila s moukou. Přidáme pohankovou mouku, sůl‚ vegetu a pažitku. Promícháme a vlhkýma rukama tvarujeme noky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě tak dlouho, až vyplavou.
-
Celer očistíme a spolu s uzeným tofu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej‚ dáme na něj celer‚ osolíme a posypeme drceným kmínem. Když celer změkne, přidáme uzené tofu. Prohřejeme a jídlo máme hotové.
-
Na talíři podáváme noky posypané falešným špekem s uzeným tofu a zeleninovou oblohou.