Ingredience
- 1 cibule velká
- 1 Paprika bílá či zelená
- 1 dýně nebo cuketa
- česnek dle chuti
- 2 lžičky paprika sladká mletá
- 1 bujón zeleninový
- trochu voda
- 2 lžíce olej
- 2 lžičky kurkuma či karí
- špetka pepř mletý
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oloupeme dýni nebo cuketu (může být i patizon) a nakrájíme na menší kostičky. Oloupeme cibuli a česnek. Oboje nakrájíme na plátky. Papriku (nejlepší je bílá) zbavíme semínek a nakrájíme také na plátky.
-
Vše smícháme dohromady‚ přidáme bujon a posypeme kořením. Místo kurkumy můžeme použít karí.
-
Směs DyPap dáme dusit na pánev s trochou oleje a vody. Vodu přidáváme‚ aby nám vznikla omáčka. Sůl zbytečně nepřidáváme‚ pokrm solíme až na talíři. Směs DyPap podáváme s rýží.