Reklama
Rýže s masem a zeleninou
Fotogalerie:

Rýže s masem a zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept jsem si přivezla z dovolené v Řecku. Vše je báječně voňavé a chuť neuvěřitelně lahodná.

Hana Fialková, Hodonín

Ingredience

  • 800 g kuřecího masa, nejlépe ze stehen
  • 2 cibule
  • 4 čerstvé mrkve
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 30 g mandlí
  • 40 g hrozinek
  • Směs koření na Briany:
  • 1,5 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky mletého kardamonu
  • podle chuti sůl
  • na smažení olej
  • 400 g rýže (Basmati nebo dlouhozrnná)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Kuřecí maso omyjeme a vaříme v osolené vodě dohromady s polovinou směsi koření Briany přibližně 30 minut. Měkké maso vyjmeme z kořeněného vývaru a obereme od kostí.

  2. 2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi oboje osmažíme, přidáme loupané mandle i rozinky a orestujeme. Poté všechnu směs vysypeme do misky na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný olej. 

  3. 3. V hluboké pánvi na troše oleje lehce osmažíme předem propláchnutou rýži a zalijeme ji částí vývaru, který nám zbyl z vaření masa. Vývar přiléváme vždy jen po částech, dokud se úplně nevyvaří a rýže nezměkne.

  4. 4. K vařené rýži přimícháme připravenou zeleninovou směs spolu s hráškem, ještě lehounce podlijeme vývarem a necháme asi 5 minut na mírném ohni probublat.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řízky s hrozny

Řízky s hrozny

Podávají se s brambory přelité omáčkou. Zdena Halušková, Příbram
Zdravě a chutně /05.06.16
Hlíva s kuskusem

Hlíva s kuskusem

Netradiční a přitom výborný pokrm.
Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Zdravě a chutně /03.02.11
Sušenky na zdravé mlsání

Sušenky na zdravé mlsání

Michaela Šislerová, Opatovec

Zdravě a chutně /27.09.19
Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Podle receptu

Idy Dostalíkové z Havířova

Zdravě a chutně /05.08.18
Chřestová polévka

Chřestová polévka

Trochu netradiční‚ ale velice chutná.
Veronika Poláčková,Mýto
Zdravě a chutně /04.08.11
Brambory s pokličkou

Brambory s pokličkou

Zapečená pochoutka na dobrou večeři.
Jarka Bernartíková, Havířov
Zdravě a chutně /15.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu