Reklama
Rýže s fazolemi po indiánsku
Fotogalerie:

Rýže s fazolemi po indiánsku

Eva Mikysková

Třebíč
Jak dostat do dětí fazole? Hrát si s nimi na indiány. Funguje to.
Eva Mikysková, Třebíč

Ingredience

  • 500 g fazole červené
  • 5 bobkový list
  • 1 kg rýže
  • špetka kari
  • špetka sůl
  • 20 ml olej
  • 2 cibule
  • 1 rajský protlak
  • 15 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole den předem namočíme a pak je s bobkovým listem uvaříme doměkka.
  2. V jiném hrnci uvaříme rýži parboiled, okořeněnou karí a osolenou. Fazole (už bez bobkového listu) přidáme k rýži.
  3. Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek, sůl, koření podle chuti a chvilku dusíme (přibližně 5 minut).
  4. Nakonec směs přimícháme do rýže a fazolí. Na talíři ozdobíme zeleninou.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fit rajská

Fit rajská

Tyhle kuličky prostě nemají chybu. Andrea Jílková, Polička
Zdravě a chutně /13.11.16
Jarní miska

Jarní miska

Křepelčí vejce vaříme jen 80 sekund.

Eva Divišová, Dobříš

Zdravě a chutně /02.05.16
Řízky v kokosové  pohance s polentou

Řízky v kokosové pohance s polentou

Zapomeň na klasickou strouhanku.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /11.02.16
Candát pečený na másle

Candát pečený na másle

Rychlý, jednoduchý a chuťově vyvážený recept.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /22.06.13
Zeleninová pomazánka

Zeleninová pomazánka

Chutná dětem, protože je lahodná a jemná.
Zdena Konečná, Klášterec nad Ohří ...
Zdravě a chutně /07.11.08
Losos zapečený s lučinou

Losos zapečený s lučinou

Lučina se krásně doplňuje s jemným masem lososa. Jídlo moc chutnalo dětem ...
Zdravě a chutně /26.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu