Ingredience
- 250 g rýže dlouhozrnná
- 3 lžíce máslo
- 100 g celer
- 3 cibule
- 750 ml vývar masový
- 2 paprika zelená
- 250 g šunka
- 150 g sýr uzený
- 1 lžíce mouka hladká
- 1 lžíce olej
- 2 lžíce petrželka nadrobno posekaná
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme. Dvě nakrájíme na kostičky‚ třetí dáme stranou. Celer nakrouháme na nudličky. Společně s nakrájenou cibulí podusíme na másle dosklovita a přidáme rýži. Zalijeme horkým vývarem a necháme přejít varem. Přikryjeme pokličkou a dusíme.
-
Papriky omyjeme‚ nakrájíme na tenké kroužky‚ vhodíme do vařící osolené vody a necháme dvě minuty vřít. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
-
Zbývající cibuli nakrájíme na kroužky‚ obalíme v mouce a na oleji dokřupava osmažíme. Posolíme.
-
Šunku a sýr nakrájíme na kostičky. Spolu s povařenou paprikou vmícháme do rýže a dochutíme. Podáváme posypané petrželkou a cibulovými kroužky.