Skvělá příloha ke grilovanému masu nebo klobáskám.
Suroviny
máslo
80
g
cibule
2
ks
velká, přepůlená, na tenké plátky
třtinový cukr
2
PL
vinný ocet červený
2
PL
chřest zelený
2
svazky
přepůlený
120
g
mladý špenát
paprika kapie
1
ks
velká, nakrájená
olivový olej
1
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
sýr feta
100
g
rozdrobený
na ozdobu
Postup
1
Na polovině másla opékejte zvolna cibuli asi 10 minut. Přidejte cukr a polovinu octa. Míchejte asi 5 minut, až šťáva zhoustne a zkaramelizuje. Pak cibuli přesuňte do mísy.
Na zbylém másle opékejte chřest asi 2 minuty doměkka. špenát, kapii, chřest, olej a zbylý ocet dejte do mísy. Opepřete, mírně osolte a promíchejte. Navrch dejte cibulku a fetu.