Reklama
Rychlá směs z naklíčené cizrny
Fotogalerie:

Rychlá směs z naklíčené cizrny

Lenka Danišová

Jirkov
Vitaminy můžeš doplnit třeba chutnou cizrnou.
Lenka Danišová, Jirkov

Ingredience

  • 2 hrnky cizrna
  • 4 lžíce olej olivový
  • 2 mrkev
  • 1 větší plechovka protlak rajčatový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti cukr krupice
  • 1 lžička kari

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Naklíčenou cizrnu povaříme 5 minut v páře.
  2. Mezitím zpěníme na oleji na kostičky nakrájenou cibuli‚ přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a vše malinko osmahneme.
  3. Přilijeme velký rajský protlak malinko zředěný vodou‚ přisladíme a osolíme. Okořeníme lžičkou karí koření a 5 minut povaříme.
  4. Potom vložíme povařenou cizrnu a prohřejeme. Podáváme s rýží‚ nejlépe natural.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z růžičkové kapusty

Salát z růžičkové kapusty

Zdravý zimní salátek. Leona Sodomková, Brno
Zdravě a chutně /23.05.11
Žitná buchta

Žitná buchta

Po této pochoutce se jen zapráší.
Šárka Adámková, Praha
Zdravě a chutně /26.04.10
Teplý čekankový salát  s rajčaty, mangem a ořechy

Teplý čekankový salát s rajčaty, mangem a ořechy

Mám ráda krásné věci a také si ráda pochutnám na dobrém jídle. Je pro mě ...
Zdravě a chutně /11.08.08
Placky  z řepy

Placky z řepy

Nemohu jíst brambory, co ale dělat, když mám chuť na bramboráky, které miluji?

Jana ...

Zdravě a chutně /15.04.15
Lososový Nicoise

Lososový Nicoise

Ozdobila jsem ho kvítky bazalky.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /28.04.14
Pan losos opálený dobronzova

Pan losos opálený dobronzova

Hořkosladká japonská specialita.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /08.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu