Reklama
Rybičky se salátem
Fotogalerie:

Rybičky se salátem

Jana Honzíková

Olomouc
Připrav vtipné pohoštění pro své přátele.
Jana Honzíková, Olomouc

Ingredience

  • Rybičky:
  • 1 těsto listové
  • mouka hladká na vyválení těsta
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 2 lžíce semínka sezamová
  • Salát:
  • sůl a pepř podle chuti
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 3 lžíce majonéza
  • 100 g rybí filé
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nové koření
  • 4 pepř celý
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 2 lžíce ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto vyválíme na pomoučeném válu a vykrájíme rybičky. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Vejce rozšleháme se solí a každou rybičku potřeme a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.
  2. Filé povaříme ve vodě s bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí asi 8 minut. Celer a cibuli nastrouháme najemno. Přidáme nakrájené filé, přelijeme nálevem z octa, pepře, soli a citronové šťávy.
  3. Nakonec dobře promícháme s majonézou a dáme vychladit. Podáváme s rybičkami z listového těsta.

    TIP: Namísto sezamového semínka můžeš použít drcený kmín, tvrdý sýr či papriku.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčátka plněná avokádem

Rajčátka plněná avokádem

Pokud je dužina z avokáda tvrdá, tak ji strouhám. Je-li měkká, stačí ji vidličkou ...
Zdravě a chutně /16.01.13
Zdravý tvaroh

Zdravý tvaroh

Určitě zachutná každému.
Zdravě a chutně /05.05.12
Kuřecí salát se zeleninou

Kuřecí salát se zeleninou

Tento salát jsem se naučila během školního vaření. Je velmi jednoduchý a v naší ...
Zdravě a chutně /14.02.09
Pečené rizoto

Pečené rizoto

Mám ráda jídla, se kterými není mnoho práce. Stačí jen promíchat, zapéct a je hotovo.

...
Zdravě a chutně /24.01.17
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Ráda si při vaření trochu hraju, a tak se nebojím zkoušet neobvyklé recepty. Dýně...
Zdravě a chutně /15.02.10
Losos s hříbkovou omáčkou

Losos s hříbkovou omáčkou

Lososa, ale i jiné ryby, je důležité nejdřív opékat na straně s kůží.

Dana ...

Zdravě a chutně /21.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu