Ingredience
- 4 plátky filé
- pórek
- 2 mrkev
- 0,5 kg brambory
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev i pórek očistíme a nakrájíme na stejně dlouhé nudličky. Rozmražené filety podélně rozřízneme na polovinu. Vzniknou nám tak tenčí plátky, které se dají lehce zatočit.
-
Na střed plátku položíme připravenou zeleninu a zabalíme. K ovázání závitku použijeme obvaz - maso tak dobře drží tvar (můžeme použít i provázek). Takto připravené závitky vaříme na páře do změknutí asi 15 minut.
-
Bramborové hvězdičky vyrobíme z očištěných a oloupaných brambor, které nakrájíme na 1 cm široké plátky. Poté z jednotlivých plátků pomocí vánočních tvořítek na cukroví vykrojíme hvězdičky a uvaříme je (můžeme zvolit i jiné tvary podle fantazie, například zvířátka).