Reklama
Rybí polévka se zeleninovými noky
Fotogalerie:

Rybí polévka se zeleninovými noky

Helena Navrátilová

Praha
Znám lidi, kteří nemají rádi rybí polévky. Asi neochutnali tu opravdu dobře uvařenou.
Helena Navrátilová, Praha

Ingredience

  • 200 g ryba
  • 2 lžíce máslo
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 1 cibule
  • 100 g zelenina mražená
  • 50 g špenát mražený
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupáme, nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a na něm cibuli smažíme, až zesklovatí. Přidáme rybí maso pokrájené na kousky a vše ještě lehce osmahneme.
  2. krok2 Zalijeme litrem vody a přidáme zeleninový vývar připravený z bujonu. Pomalu vaříme.
  3. krok3 Zatím si připravíme zeleninové noky: v misce rozmícháme vejce s hladkou moukou, špenátem a zeleninou.
  4. Směs osolíme a opepříme, neměla by být příliš hustá, noky by byly příliš tuhé. Ale v každém případě by měla držet pohromadě, proto můžeme přidat trochu mouky.
  5. Vezmeme si dvě polévkové lžíce a za jejich pomoci vytváříme noky, které zavaříme do polévky.
  6. Nakonec polévku ochutnáme a podle potřeby ji dosolíme a opepříme.

    TIP: Můžeme ji podávat s pečivem a ozdobit čerstvou petrželkou či pažitkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Ráda si při vaření trochu hraju, a tak se nebojím zkoušet neobvyklé recepty. Dýně...
Zdravě a chutně /15.02.10
Křupavé zeleninové placky

Křupavé zeleninové placky

Dělávám je k večeři – jsou syté, snadno stravitelné a hlavně zdravé.

Brigita ...

Zdravě a chutně /06.03.13
Vegetariánské karí s kešu oříšky a rozinkami

Vegetariánské karí s kešu oříšky a rozinkami

Neobvyklá chuť tě jistě zaujme.
Tereza Bradáčová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /17.12.10
Pohanková kaše s tofu

Pohanková kaše s tofu

Recept pro všechny, kdo si drží linii.

Alice Kruhánková, Praha

Zdravě a chutně /14.07.15
Kedlubny se zakysanou smetanou

Kedlubny se zakysanou smetanou

Na jaře se vždy těším na čerstvé kedlubny.
Otakar Hrnčiřík, Ostrava
...
Zdravě a chutně /08.09.10
Rybí perkelt

Rybí perkelt

Připravit tuto rychlovku netrvá déle jak 20 minut i s přípravou. Kromě toho, ...

Zdravě a chutně /09.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu