Reklama
Rybí polévka s čočkou
Fotogalerie:

Rybí polévka s čočkou

Helena Loukotová

České Budějovice
Čočka pro peníze, ryba pro štěstí.
Helena Loukotová, České Budějovice

Ingredience

  • 1 hrnek čočka
  • 1/2 lžičky sůl
  • 2 stroužky česnek
  • 1 hrst houby sušené
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 lžička ocet
  • 1/4 sáčku zelenina polévková
  • 1 vrchovatá lžíce máslo
  • mlíčí nebo jikry z kapra

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku přebereme, opláchneme a den předem namočíme do studené vody.
  2. Osolíme a dáme vařit, přidáme zeleninu, česnek a houby (na 5 minut namočené do studené vody a pak scezené). Vaříme, dokud čočka nezměkne.
  3. Těsně před dokončením vložíme omyté jikry nebo mlíčí z kapra.
  4. Uděláme cibulovou jíšku a vmícháme ji do polévky. Dochutíme octem.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barevná frittata

Barevná frittata

Můžeš použít jakoukoliv zeleninu, maso nebo sýr. Jana Novotná, Plzeň
Zdravě a chutně /15.03.16
Sójové ďobáčky s dýňovým zelím

Sójové ďobáčky s dýňovým zelím

Ráda vymýšlím úplně nová jídla.
Květa Hošková, Vratimov
Zdravě a chutně /04.08.11
Králík v mrkvi

Králík v mrkvi

Králičí maso je opravdu velice zdravé.
Daša Poláková, Žďár nad Sázavou
Zdravě a chutně /03.11.08
Salát z pečených cibulí

Salát z pečených cibulí

Netradiční lahůdka, která si získá tvé srdce.
Kamila Slavíková, Hodonín
Zdravě a chutně /18.06.13
Zapečená mozzarella se špenátovým pestem

Zapečená mozzarella se špenátovým pestem

Recept mám od přítelkyně z Toskánska.

Vladislava Poláčková, Třeboň

Zdravě a chutně /15.01.13
Čekankový salát s ředkvičkami

Čekankový salát s ředkvičkami

Z čekankových puků vykrájej hořké středy.

Petra Křupková, Ostrava

Zdravě a chutně /05.05.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama