Reklama
Rybí polévka s čočkou
Fotogalerie:

Rybí polévka s čočkou

Helena Loukotová

České Budějovice
Čočka pro peníze, ryba pro štěstí.
Helena Loukotová, České Budějovice

Ingredience

  • 1 hrnek čočka
  • 1/2 lžičky sůl
  • 2 stroužky česnek
  • 1 hrst houby sušené
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 lžička ocet
  • 1/4 sáčku zelenina polévková
  • 1 vrchovatá lžíce máslo
  • mlíčí nebo jikry z kapra

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku přebereme, opláchneme a den předem namočíme do studené vody.
  2. Osolíme a dáme vařit, přidáme zeleninu, česnek a houby (na 5 minut namočené do studené vody a pak scezené). Vaříme, dokud čočka nezměkne.
  3. Těsně před dokončením vložíme omyté jikry nebo mlíčí z kapra.
  4. Uděláme cibulovou jíšku a vmícháme ji do polévky. Dochutíme octem.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pestrobarevný letní salát

Pestrobarevný letní salát

Svěží salát, který přijde vhod v parných letních dnech. Dana Oliveriusová, Ostrava
Zdravě a chutně /15.08.12
Mangold s kuřecím masem

Mangold s kuřecím masem

Mangold je vzhledem i chutí podobný špenátu, můžeš je v receptu zaměnit.

Kateřina ...

Zdravě a chutně /15.09.16
Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní až pálivé maso.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /25.10.12
Řízky se zeleninou

Řízky se zeleninou

Dělala jsem je na zkouškách ve škole.

Veronika Kalmusová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /15.08.16
Želví krunýř

Želví krunýř

Chutná skvěle‚ je hezký na pohled a neuškodí linii.
Kateřina Gajová, Brno
...
Zdravě a chutně /01.08.11
Zastřená vejce

Zastřená vejce

Můžeš přidat také petrželku.

Jiřina Doležalová, Sokolov

Zdravě a chutně /17.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu