Reklama
Rybí "paprikáš"
Fotogalerie:

Rybí "paprikáš"

klára Patočková
klára Patočková
Slabce

Ryby jsou zdravé a proto jsem se snažila vymyslet nějaký recept, který by si oblíbili i ti co ryby moc nemusejí. Použít se může jakýkoliv druh rybího masa, nejenom filé.

Klára Patočková, Slabce

Ingredience

  • 4 plátky rybí filé
  • 8 lžic sladká smetana
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sladká mletá paprika
  • 1 lžíce máslo
  • pepř, sůl, citronová štáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Filé pokapeme citronovou štávou, osolíme a dáme asi na hodinu odležet do chladu. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, nasypeme papriku a krátce zamícháme. Mírně podlijeme vodou a dusíme na mírném plameni.
  2. Na tento základ vložíme rybu a po 10 minutách zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Rybu dusíme doměkka na mírném plameni, omáčku dochutíme citronovou štávou a solí. Podáváme s rýží nebo noky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z pekingského zelí

Salát z pekingského zelí

Andrea Hrečková, Praha
Zdravě a chutně /22.06.19
Závin se třemi druhy sýra

Závin se třemi druhy sýra

Každý je jiný a všechny výborné.
Šárka Osmánková, Tísek
Zdravě a chutně /17.02.10
Drůbeží salát s celerem a zázvorem

Drůbeží salát s celerem a zázvorem

Hodí se na sváteční stůl, ale oceníš ho i jako výbornou lehkou večeři ve všední ...

Zdravě a chutně /20.01.16
Fazolky se sýrem

Fazolky se sýrem

Místo sýra můžeš dát vejce natvrdo.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /19.06.13
Krůtí řízek s lupínky

Krůtí řízek s lupínky

Krůtí maso je velmi jemné a zdravé.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /16.01.15
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu