Reklama
Rybí páj
Fotogalerie:

Rybí páj

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nela Coufalová, Praha

Ingredience

  • 400 g brambor
  • 2 lžíce másla
  • 150 ml mléka
  • 400 g filetů (nejlépe z tresky)
  • 3 cibule
  • 3 rajčata
  • podle potřeby olivový olej
  • 50 g anglické slaniny
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 1 lžička sójové omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, opláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté vodu slijeme.

  2. Na brambory přidáme máslo s ohřátým mlékem a ušleháme je do hladké kaše. Necháme odležet na teplém místě.

  3. Rybí maso dáme rozmrznout, aby odtekla přebytečná voda. Cibuli i rajčata pokrájíme na kolečka.

  4. Připravíme zapékací nádobu, na dno nakapeme trochu oleje, vložíme osolené a opepřené rybí filety, které zakryjeme cibulkou, rajčaty a anglickou slaninou pokrájenou na kostičky.

  5. Vše ještě trochu osolíme, opepříme a zakapeme sójovou omáčkou. Formu zakryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 minut.

  6. Poté odstraníme alobal, a pokud ve formě vznikla přebytečná šťáva, tak ji slijeme. Bez alobalu zapékáme ještě 10 minut.

  7. Na závěr směs zakryjeme bramborovou kaší a dáme dopéct na dalších 10 minut.

  8. Bramborovou kaši můžeme dozdobit rajčetem.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená rajčátka plněná červenou čočkou

Zapečená rajčátka plněná červenou čočkou

Podle receptu Marie Uložilové z Prahy
Zdravě a chutně /04.08.18
Grilovaná zelenina s rýží

Grilovaná zelenina s rýží

Do rýže vmíchej bylinky nebo oblíbené koření.
Jarmila Holíková, Praha
Zdravě a chutně /04.05.13
Zapečená cuketa se slaninou a brambory

Zapečená cuketa se slaninou a brambory

Chutné zeleninové jídlo provoněné slaninou.

Kateřina Hanáková, Ostrava Poruba

Zdravě a chutně /13.09.12
Ovesné večky

Ovesné večky

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /18.09.19
Megafit letní koktejl

Megafit letní koktejl

Zdravý, ale hříšně dobrý letní koktejl.
Pavlína Řeháková, České Budějovice
...
Zdravě a chutně /16.12.10
Květákový salát s pikantní zálivkou

Květákový salát s pikantní zálivkou

Zelenina v salátu by neměla být úplně měkká – proto nevař květák moc dlouho, ...
Zdravě a chutně /14.06.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu