Důležité je rybí maso vyváženě ochutit.
Ivan Novotný, Ostrava
Ingredience
- 500 g filety z aljašské tresky
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- trocha soli
- 50 g anglická slanina
- 3 vejce
- strouhanka dle potřeby
- špetka mletého pepře
- 4 lžíce hladká mouka
- 4 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybí filety omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme čistou plátěnou utěrkou a rozmixujeme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
-
V míse smícháme umleté rybí maso s cibulí, česnekem, nakrájenou slaninou, jedním vejcem a trochou strouhanky. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z připravené masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama menší karbanátky, které obalujeme v trojobalu – nejdříve v mouce, poté v rozšlehaných zbylých vejcích a ve strouhance.
-
Karbanátky grilujeme na rozpáleném grilu potřeném olejem dohněda. Podáváme s opečenými toasty a trochou majonézy.