Chuť kopru a ryby jde spolu překvapivě dobře dohromady.
Eva Sládková, Strakonice
Ingredience
- Ingredience
- 400 g rybí filé
- 1 vejce
- 100 g strouhanka
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce směs koření na ryby
- 2 lžíce nasekaný kopr
- trocha sůl
- podle potřeby olej na smažení
- Dip
- 150 ml majonéza
- 150 ml bílý jogurt
- 2 lžíce nasekaný kopr
- 1 stroužek česnek
- špetka sůl
- trocha čerstvý mletý bílý pepř
- špetka cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kostky rybího filé necháme rozmrazit. Z ryb vyždímáme přebytečnou vodu a prohlédneme, jestli v nich nejsou větší kosti. Pokud ano, opatrně je vytáhneme. Potom filé nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Oboje v míse smícháme s rybou, přidáme vejce, koření, omytý nasekaný kopr a zahustíme strouhankou. Podle chuti přisolíme. Z hmoty tvarujeme karbanátky a osmažíme je po obou stranách v pánvi na rozpáleném oleji.
-
V misce smícháme majonézu a bílý jogurt. Ochutíme najemno nakrájeným koprem a rozetřeným česnekem. Osolíme a opepříme, lehce osladíme. Podáváme s rybími karbanátky a bramborami.