Ryby máme doma hodně často, snažíme se je připravovat nejrůznějšími způsoby, aby rodina na stole vždy našla nějakou zajímavou pochoutku.
Hana Slámová, Louny
Ingredience
- 600 g mražené rybí filé
- 4 rajčata
- 2 červené nebo žluté papriky
- 2 cibule
- 6 ks silnější plátky anglické slaniny
- šťáva z 1 citronu
- sůl podle potřeby
- 150 ml zakysaná smetana
- 1 lžíce hladká mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybí filé necháme částečně rozmrazit. Rajčata s paprikami omyjeme a rajčata nakrájíme na kolečka, papriky na proužky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
-
Zapékací nádobu vhodnou do mikrovlnné trouby vyložíme plátky slaniny. Na ni klademe filé, které pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Na kousky ryby položíme připravená nakrájená rajčata, papriku i cibuli a znovu mírně osolíme. Vše zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky.
-
Nádobu přikryjeme poklopem do mikrovlnné trouby. Pokud jej nemáme, použijeme potravinovou fólii, kterou na několika místech propíchneme vidličkou. Pokrm pak pečeme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 12 minut, poté jej necháme dojít několik minut ve vypnuté troubě.
-
Rybí filé se zeleninou podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.