Reklama
Rybí filé  na zelenině
Fotogalerie:
 

Rybí filé na zelenině

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ryby máme doma hodně často, snažíme se je připravovat nejrůznějšími způsoby, aby rodina na stole vždy našla nějakou zajímavou pochoutku.

Hana Slámová, Louny


Ingredience

  • 600 g mražené rybí filé
  • 4 rajčata
  • 2 červené nebo žluté papriky
  • 2 cibule
  • 6 ks silnější plátky anglické slaniny
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl podle potřeby
  • 150 ml zakysaná smetana
  • 1 lžíce hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rybí filé necháme částečně rozmrazit. Rajčata s paprikami omyjeme a rajčata nakrájíme na kolečka, papriky  na proužky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  2. krok2

    Zapékací nádobu vhodnou do mikrovlnné trouby vyložíme plátky slaniny. Na ni klademe filé, které pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Na kousky ryby položíme připravená nakrájená rajčata, papriku i cibuli a znovu mírně osolíme. Vše zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky. 

  3. krok3

    Nádobu přikryjeme poklopem do mikrovlnné trouby. Pokud jej nemáme, použijeme potravinovou fólii, kterou na několika místech propíchneme vidličkou. Pokrm pak pečeme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 12 minut, poté jej necháme dojít několik minut ve vypnuté troubě. 

  4. krok4

    Rybí filé se zeleninou podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.

Pošli recept! - Speciál - Super večeře (15.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

Vydatná a hřejivá večeře či lehčí oběd. Terezie Vachová, Praha
Zdravě a chutně /09.12.12
Mahi mahi v rajčatové marinádě

Mahi mahi v rajčatové marinádě

Chuť této ryby se podobá krůtímu masu.

Tereza Dolanská, Havířov

Zdravě a chutně /27.11.13
Česnekový kapr

Česnekový kapr

Je škoda dát si dobrou rybu jen na Vánoce.

Dáša Slavíková, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /11.06.15
Grilovaný losos na kukuřičném salátu

Grilovaný losos na kukuřičném salátu

Velmi lahodný pokrm, kterým potěšíš gurmány.
Alice Pavlátová, Olomouc
Zdravě a chutně /26.02.12
Pučálka

Pučálka

Tento pokrm má údajně tradici už ve středověku. Labužníci ho mastili sádlem se ...
Zdravě a chutně /24.02.10
Krémová  cuketová  polévka

Krémová cuketová polévka

Je velmi lahodná a jemná. 

Martina Taušová, Tasovice

Zdravě a chutně /09.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu