Reklama
Ryba v páře s dušenou zeleninou
Fotogalerie:

Ryba v páře s dušenou zeleninou

Eva Navrátilová

Vlašim

Lehké dietní jídlo, které se hodí, když potřebujeme shodit nějaké to kilo.

Eva Navrátilová, Vlašim

Ingredience

  • 800 g rybí filety
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžíce vegeta
  • podle chuti sůl
  • 1 citron
  • 400 g míchaná zelenina
  • 3 lžíce máslo
  • trocha bylinek na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Použijeme-li rybí filety mražené, pak je necháme před přípravou rozmrznout, aby z nich odkapala přebytečná voda.

  2. krok2

    Čerstvé filety posypeme kmínem, vegetou a solí. Pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 10 minut odležet.

  3. krok3

    Sezonní zeleninu (mrkev, růžičkovou ka­pustu, květák, fazolky atd. – podle chuti) omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu, podlijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Před koncem varu  sundáme pokličku, přidáme lžíci másla a můžeme přidat dvě lžíce sterilované kukuřice nebo hrášku.

  4. krok4

    Do kastrolu nalijeme trochu vody a na dno vložíme napařovací síto. Na ně položíme připravené rybí filety a v páře je vaříme 10 minut. Pak je opatrně vyndáme, aby se nerozpadly, a položíme je na talíř. Obložíme dušenou zeleninou, pokapeme znovu citronovou šťávou, a kdo chce, trochou rozpuštěného másla.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí maso s brokolicovou krustou

Krůtí maso s brokolicovou krustou

Měla jsem pocit, že jíme stejná jídla pořád dokola. Tak jsem jednou zkusila něco ...
Zdravě a chutně /11.05.15
Nakládané sójové maso

Nakládané sójové maso

Posílám recept na výbornou lahůdku ze sójového masa. Díky naložení nepoznáte, že jde...

Zdravě a chutně /19.02.13
Pohanková polévka

Pohanková polévka

Polévka vonící česnekem a majoránkou obsahuje kromě zdravé pohanky, také mrkev, celer a...
Zdravě a chutně /17.04.17
Nakládané zelí

Nakládané zelí

Používá se jako výborný salát nebo příloha.

Olga Tůnová, Želetava

Zdravě a chutně /24.09.16
Ježek

Ježek

Zaujme a pobaví nejen malé děti.


Simona Lundáčková, Moravská Třebová

Zdravě a chutně /02.06.16
Naložený grilovaný lilek

Naložený grilovaný lilek

Zelenina se na mém stole objevuje několikrát denně.

Iva Císařová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /19.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu