Lehké dietní jídlo, které se hodí, když potřebujeme shodit nějaké to kilo.
Eva Navrátilová, Vlašim
Ingredience
- 800 g rybí filety
- 1 lžička kmín
- 1 lžíce vegeta
- podle chuti sůl
- 1 citron
- 400 g míchaná zelenina
- 3 lžíce máslo
- trocha bylinek na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Použijeme-li rybí filety mražené, pak je necháme před přípravou rozmrznout, aby z nich odkapala přebytečná voda.
-
Čerstvé filety posypeme kmínem, vegetou a solí. Pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 10 minut odležet.
-
Sezonní zeleninu (mrkev, růžičkovou kapustu, květák, fazolky atd. – podle chuti) omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu, podlijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Před koncem varu sundáme pokličku, přidáme lžíci másla a můžeme přidat dvě lžíce sterilované kukuřice nebo hrášku.
-
Do kastrolu nalijeme trochu vody a na dno vložíme napařovací síto. Na ně položíme připravené rybí filety a v páře je vaříme 10 minut. Pak je opatrně vyndáme, aby se nerozpadly, a položíme je na talíř. Obložíme dušenou zeleninou, pokapeme znovu citronovou šťávou, a kdo chce, trochou rozpuštěného másla.