Velmi chutné a zdravé.
Jitka Krymová, Ústí nad Labem
Ingredience
- 4 filety ryba (mořská štika, pstruh, pangas apod.)
- 1 koření na ryby
- 1 citrón
- 2 lžíce olivový olej
- 2 lžíce máslo
- 300 g zelené fazolky
- 150g anglická slanina
- 1 cibule
- svazek jarní cibulka
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybu pokapeme citronem a posypeme kořením, necháme 15 minut odležet, pak opečeme na olivovém oleji s trochou másla.
-
Fazolky povaříme 15 minut v osolené vroucí vodě.
-
Na malém množství oleje orestujeme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, jarní cibulku a nakonec povařené fazolky. Okořeníme podravkou a vše společně orestujeme.