Reklama
Ryba s ořechy
Fotogalerie:

Ryba s ořechy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Každý výživový poradce ti takový oběd schválí.

Zdenka Fořtová, Rýmařov

Ingredience

  • 4 rybí filety pangasia nebo tresky
  • Krusta:
  • 2 lžíce máslo
  • 100 g nasekané oloupané mandle
  • 50 g slunečnicová semínka
  • 2 lžíce strouhanka
  • Bešamel:
  • 100 g máslo
  • 4 lžíce hladká mouka
  • 150-200 ml mléko
  • špetka soli
  • Mrkvové pyré:
  • 300 g mrkev
  • 100 g brambory
  • 100 ml horké mléko
  • 3 lžíce máslo
  • 400 g mražená zelenina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí filety necháme rozmrznout, aby se odstranila přebytečná voda.

  2. V pánvi na másle osmažíme mandle, slunečnicová semínka a strouhanku.

  3. V hrnku rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a necháme ji zpěnit. Postupně ji zaléváme mlékem, mícháme metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Mléko lijeme, dokud nevznikne krémová kaše. Bešamel osolíme.

  4. Rozmrzlé filety dáme na plech s pečicím papírem. Nahoru rozetřeme bešamel a zasypeme ho ořechovou krustou. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.

  5. Mrkev a brambory oloupeme a pokrájíme. Vaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a rozmačkáme s horkým mlékem dohladka. Dle chuti osolíme a přidáme máslo. 

  6. Hotové pyré podáváme společně se zapečenou rybou a ohřátou zeleninovou směsí.


Pošli recept! 8/2014 (17.6.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohanka s restovanou zeleninou

Pohanka s restovanou zeleninou

Rychlý oběd pro vegetariány a vegany. Markéta Racková, Břasy
Zdravě a chutně /28.03.16
Krůtí řízek s lupínky

Krůtí řízek s lupínky

Krůtí maso je velmi jemné a zdravé.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /16.01.15
Kuře na mladé mrkvičce

Kuře na mladé mrkvičce

Jestli už jsi kuřete přejedená, vyměň je za králíka. Připravíš rodině dietní ...
Zdravě a chutně /09.11.10
Sumeček se zeleninou

Sumeček se zeleninou

Tohle jídlo miluje k obědu i moje malá dcerka Anetka.
Jitka Klučková, Zdounky
Zdravě a chutně /03.10.08
Krůtí plátky  na sušených rajčatech

Krůtí plátky na sušených rajčatech

Drůbež považuji za nejzdravější maso. Připravuji ji na olivovém oleji.
Olga Lísková,...
Zdravě a chutně /29.06.13
Voňavá kuřecí prsíčka

Voňavá kuřecí prsíčka

Nenáročný oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /20.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu