Reklama
Reklama
Ryba s čočkovým salátem
Fotogalerie:

Ryba s čočkovým salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Ingredience

  • 4 filety z okouna nilského
  • sůl, pepř
  • na smažení olivový olej
  • šťáva z 1 citronu
  • na ozdobu řeřicha
  • SALÁT:
  • kousek másla
  • 2 červené cibule
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 100  ml červeného vína
  • 1 lžička balsamica
  • olivový olej
  • 1 mrkev
  • 1/4 celeru
  • 1 plechovka sterilované čočky
  • 1 hrst čerstvé petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

370 Kč

Postup přípravy

  1. Rybu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zprudka ji osmahneme na oleji z obou stran, z každé stačí asi 4 minuty.

  2. Po opečení filety zakápneme citronovou šťávou a udržujeme je v teple.

  3. Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme ji třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme víno, balsamico a necháme chvíli zredukovat.

  4. V jiné pánvičce si na oleji osmahneme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky, chvilku ji restujeme, pak vmícháme čočku a nadrobno posekanou petrželku. Salát ochutíme solí a pepřem.

  5. Rybu podáváme na salátu, který přelijeme cibulovým dipem, a nakonec vše posypeme řeřichou.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí karbanátky z grilu

Rybí karbanátky z grilu

Důležité je rybí maso vyváženě ochutit. Ivan Novotný, Ostrava
Zdravě a chutně /11.12.13
Sýrová roláda plněná ovocem

Sýrová roláda plněná ovocem

Snažím se zbavit pár kilogramů. Nedržím žádnou zvláštní dietu, jen jsem ubrala na ...
Zdravě a chutně /02.09.08
Zelné závitky

Zelné závitky

Připrav si jídlo, které hravě dokazuje, že co je zdravé, může být zároveň opravdu ...
Zdravě a chutně /19.08.09
Vločkáče

Vločkáče

Jedny z našich oblíbených placek.

Petra Byronová, Mimoň

Zdravě a chutně /20.02.14
Salát Caesar

Salát Caesar

REDAKCE DOPORUČUJE
Zdravě a chutně /22.03.18
Zapečené rybí filé s brokolicí

Zapečené rybí filé s brokolicí

Máte rádi ryby? Vyzkoušejte toto rybí filé s brokolicí.

Kristýna Seidlová, Pardubice

Zdravě a chutně /07.09.13
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama