Ryba s čočkovým salátem
Fotogalerie:

Ryba s čočkovým salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Ingredience

  • 4 filety z okouna nilského
  • sůl, pepř
  • na smažení olivový olej
  • šťáva z 1 citronu
  • na ozdobu řeřicha
  • SALÁT:
  • kousek másla
  • 2 červené cibule
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 100  ml červeného vína
  • 1 lžička balsamica
  • olivový olej
  • 1 mrkev
  • 1/4 celeru
  • 1 plechovka sterilované čočky
  • 1 hrst čerstvé petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

370 Kč

Postup přípravy

  1. Rybu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zprudka ji osmahneme na oleji z obou stran, z každé stačí asi 4 minuty.

  2. Po opečení filety zakápneme citronovou šťávou a udržujeme je v teple.

  3. Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme ji třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme víno, balsamico a necháme chvíli zredukovat.

  4. V jiné pánvičce si na oleji osmahneme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky, chvilku ji restujeme, pak vmícháme čočku a nadrobno posekanou petrželku. Salát ochutíme solí a pepřem.

  5. Rybu podáváme na salátu, který přelijeme cibulovým dipem, a nakonec vše posypeme řeřichou.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Mořskou řasu přidávám do polévky proto, aby doplnila potřebné minerály. Linda ...
Zdravě a chutně /29.03.10
Rozkvetlý kuskus

Rozkvetlý kuskus

Kuskus se dá upravit na mnoho způsobů, vyzkoušej tenhle zajímavý se sýrem.
Kateřina ...
Zdravě a chutně /25.03.12
Pohanková kaše

Pohanková kaše

Pohankovou kaši koupíte v každé zdravé výživě, já používám kaši Nomina.

Lucie ...

Zdravě a chutně /18.11.12
Závitky z pangasia

Závitky z pangasia

Kombinace ryby a zeleniny nemá chybu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /25.04.15
Květákovo-ředkvičkový salát

Květákovo-ředkvičkový salát

Hodí se jako lehká večeře s tmavým opečeným toastem.

Hana Krausová, Hradec ...

Zdravě a chutně /30.04.14
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Špičky z chřestu si necháme na ozdobení hotového pokrmu.

Alena Rychlá, ...

Zdravě a chutně /14.05.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama