Reklama
Ryba s čočkovým salátem
Fotogalerie:

Ryba s čočkovým salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Ingredience

  • 4 filety z okouna nilského
  • sůl, pepř
  • na smažení olivový olej
  • šťáva z 1 citronu
  • na ozdobu řeřicha
  • SALÁT:
  • kousek másla
  • 2 červené cibule
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 100  ml červeného vína
  • 1 lžička balsamica
  • olivový olej
  • 1 mrkev
  • 1/4 celeru
  • 1 plechovka sterilované čočky
  • 1 hrst čerstvé petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

370 Kč

Postup přípravy

  1. Rybu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zprudka ji osmahneme na oleji z obou stran, z každé stačí asi 4 minuty.

  2. Po opečení filety zakápneme citronovou šťávou a udržujeme je v teple.

  3. Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme ji třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme víno, balsamico a necháme chvíli zredukovat.

  4. V jiné pánvičce si na oleji osmahneme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky, chvilku ji restujeme, pak vmícháme čočku a nadrobno posekanou petrželku. Salát ochutíme solí a pepřem.

  5. Rybu podáváme na salátu, který přelijeme cibulovým dipem, a nakonec vše posypeme řeřichou.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený balkánský lilek

Zapečený balkánský lilek

S bramborovou kaší nebo s bílým pečivem. Martina Škardová, Stará Voda
Zdravě a chutně /07.08.15
Salát s jablkem a koprem

Salát s jablkem a koprem

Podává se jen tak nebo jako příloha k masu.

Ivana Černá, Praha 

Zdravě a chutně /07.11.16
Rostlinné maso na karí

Rostlinné maso na karí

Tofu je výborným zdrojem bílkovin.

Karolína Horská, Praha

Zdravě a chutně /10.06.15
Sójové maso s pohankovými brambory

Sójové maso s pohankovými brambory

Je doporučována místo masa při civilizačních nemocech, jako jsou vysoký krevní tlak, ...

Zdravě a chutně /28.10.12
Těstoviny s pečenou cibulí a okurkou

Těstoviny s pečenou cibulí a okurkou

Připraveno podle receptu

Jany Mrázové z Litoměřic

Zdravě a chutně /04.02.18
Salát z červené řepy a jablek

Salát z červené řepy a jablek

Nejlepší je dobře vychlazený.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /15.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu