Reklama
Ryba pečená s cizrnou
Fotogalerie:

Ryba pečená s cizrnou

Andrea Smolíková

České Budějovice

Rozhodně stojí za vyzkoušení.

Andrea Smolíková, České Budějovice

Ingredience

  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 lžička koření na ryby
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 menší chilli paprička
  • 400 g cizrna v plechovce
  • 400 g krájená rajčata v plechovce
  • 8 ks filety z mořské tresky
  • sůl podle chuti
  • trocha pepře
  • svazek čerstvého koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Olivový olej rozpálíme na pánvi, přidáme koření na ryby, najemno nastrouhaný čerstvý zázvor (množství podle chuti) a nadrobno nakrájenou chilli papričku zbavenou semen. Vše krátce orestujeme a přidáme propláchnutou a přecezenou cizrnu a krájená rajčata. Vše promícháme a přendáme do zapékací mísy. Na to rozložíme omyté plátky mořské tresky, které osolíme a opepříme.

  2. Směs zapečeme asi 15 minut při teplotě 180 °C. Podáváme posypané čerstvě nasekaným koriandrem. Jako příloha se výborně hodí brambory uvařené ve slupce.

Tip redakce

Pokud vaříš i pro děti, opatrně s chilli papričkou, dodá pokrmu výrazný pálivý akcent. Kdo nemá rád specifickou chuť koriandru, může hotový pokrm posypat čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákové placičky s bazalkou

Květákové placičky s bazalkou

Podáváme s vařenými brambory a zeleninou. Je to rychlý a chutný oběd. Martina ...
Zdravě a chutně /12.10.12
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Klasický recept jsem upravila.
Blanka Beňušová, Příbice
Zdravě a chutně /09.01.10
Salát s ananasem a surimi

Salát s ananasem a surimi

Zkus kombinaci zajímavých chutí.
Michaela Maťovčíková, Český Brod
Zdravě a chutně /14.10.11
Krevety s rýží

Krevety s rýží

Mořské potvůrky si s rýží a karí rozumí.
Zuzana Javůrková, Jihlava
Zdravě a chutně /19.11.08
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Mléko nesmí být chemicky upraveno, nesrazilo by se.

Anna Veselá, Žďár n. Sázavou

Zdravě a chutně /02.04.14
Celerová polévka

Celerová polévka

Celer je výtečné afrodiziakum a i v polévce udělá své.
Antonín Buchar, ...
Zdravě a chutně /14.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu