Reklama
Ryba na špenátovém lůžku
Fotogalerie:

Ryba na špenátovém lůžku

Lucie Vachoušková

Praha
Když jsem položila rybu na lůžko z čerstvých špenátových listů, celá rodina si moc pochutnala.
Lucie Vachoušková, Praha

Ingredience

  • 300 g pangasia
  • 400 g špenát
  • 3 stroužky česnek
  • 1 šalotka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • 1 lžička koření na ryby
  • 2 lžíce máslo
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce olej na smažení
  • 1 kapie

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Filety rozmrazíme a osušíme papírovou utěrkou. Čerstvé špenátové listy oddělíme od řapíků a pořádně propereme pod tekoucí vodou. Listy pokrájíme na malé kousky.
  2. Ve velkém hrnci s osolenou vodou špenát krátce (asi 4 minuty) povaříme a pak vodu slijeme. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku. Přidáme špenát a za stálého míchání chvilku (opět asi 4 minuty) podusíme.
  3. Ochutíme ­solí, pepřem, prolisovaným česnekem a strouhaným muškátovým oříškem.
  4. Filety obalíme v mouce smíchané s 1 lžící koření na ryby a zprudka opečeme na oleji. Na talíř servírujeme hotový špenát, navrch opečenou rybu a zdobíme kolečky kapie.
     
    TIP: Šalotku můžeme nahradit obyčejnou cibulí.
    Tento pokrm je lehký a může se jíst bez jakékoli další přílohy.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srdíčkové rizoto

Srdíčkové rizoto

Rýži miluju ve všech úpravách, ale nejraději mám srdíčkové rizoto. Ivana Bínová, ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Pikantní tuňák na karí

Pikantní tuňák na karí

Rychlé a zdravé jídlo, které všichni pochválí.

Markéta Auerová, Loděnice

Zdravě a chutně /21.04.15
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Je plný hřejivého jarního sluníčka.

Zita Kamínková, Praha

Zdravě a chutně /17.05.16
Bezlepkové  vanilkové  rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

S vykrajovátkem jde práce rychle od ruky.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /27.11.16
Jednoduchá krabí směs

Jednoduchá krabí směs

Je to velice rychlá a lehká pochoutka.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /16.06.14
Švédský okurkový salátek

Švédský okurkový salátek

Skvělá a zdravá směs v jemné zálivce.

Lenka Novotná, Jindřichův Hradec

Zdravě a chutně /13.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu