Reklama
Ryba na špenátovém lůžku
Fotogalerie:

Ryba na špenátovém lůžku

Lucie Vachoušková

Praha
Když jsem položila rybu na lůžko z čerstvých špenátových listů, celá rodina si moc pochutnala.
Lucie Vachoušková, Praha

Ingredience

  • 300 g pangasia
  • 400 g špenát
  • 3 stroužky česnek
  • 1 šalotka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • 1 lžička koření na ryby
  • 2 lžíce máslo
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce olej na smažení
  • 1 kapie

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Filety rozmrazíme a osušíme papírovou utěrkou. Čerstvé špenátové listy oddělíme od řapíků a pořádně propereme pod tekoucí vodou. Listy pokrájíme na malé kousky.
  2. Ve velkém hrnci s osolenou vodou špenát krátce (asi 4 minuty) povaříme a pak vodu slijeme. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku. Přidáme špenát a za stálého míchání chvilku (opět asi 4 minuty) podusíme.
  3. Ochutíme ­solí, pepřem, prolisovaným česnekem a strouhaným muškátovým oříškem.
  4. Filety obalíme v mouce smíchané s 1 lžící koření na ryby a zprudka opečeme na oleji. Na talíř servírujeme hotový špenát, navrch opečenou rybu a zdobíme kolečky kapie.
     
    TIP: Šalotku můžeme nahradit obyčejnou cibulí.
    Tento pokrm je lehký a může se jíst bez jakékoli další přílohy.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbové rizoto

Houbové rizoto

Zapíjej pivem nebo vínem. Oleg Kabarský, Praha
Zdravě a chutně /17.08.16
Tofu s pečenými bramborami

Tofu s pečenými bramborami

Můžeme zvolit marinované nebo uzené tofu.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /07.04.13
Rybí polévka se zeleninovými noky

Rybí polévka se zeleninovými noky

Znám lidi, kteří nemají rádi rybí polévky. Asi neochutnali tu opravdu dobře uvařenou.
...
Zdravě a chutně /29.03.10
Tortilla s lilkem a fazolemi

Tortilla s lilkem a fazolemi

Tortilly i lilek máme moc rádi, tak jsem je zkusil zkombinovat do vlastní mexické...
Zdravě a chutně /14.04.12
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Zelená polévka se sušenými rajčaty

Zelená polévka se sušenými rajčaty

Nejlepší je použít olivový olej.

Eva Cibulíková, Bratislava

Zdravě a chutně /03.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu