Reklama
Ryba na špenátovém lůžku
Fotogalerie:

Ryba na špenátovém lůžku

Lucie Vachoušková

Praha
Když jsem položila rybu na lůžko z čerstvých špenátových listů, celá rodina si moc pochutnala.
Lucie Vachoušková, Praha

Ingredience

  • 300 g pangasia
  • 400 g špenát
  • 3 stroužky česnek
  • 1 šalotka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • 1 lžička koření na ryby
  • 2 lžíce máslo
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce olej na smažení
  • 1 kapie

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Filety rozmrazíme a osušíme papírovou utěrkou. Čerstvé špenátové listy oddělíme od řapíků a pořádně propereme pod tekoucí vodou. Listy pokrájíme na malé kousky.
  2. Ve velkém hrnci s osolenou vodou špenát krátce (asi 4 minuty) povaříme a pak vodu slijeme. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku. Přidáme špenát a za stálého míchání chvilku (opět asi 4 minuty) podusíme.
  3. Ochutíme ­solí, pepřem, prolisovaným česnekem a strouhaným muškátovým oříškem.
  4. Filety obalíme v mouce smíchané s 1 lžící koření na ryby a zprudka opečeme na oleji. Na talíř servírujeme hotový špenát, navrch opečenou rybu a zdobíme kolečky kapie.
     
    TIP: Šalotku můžeme nahradit obyčejnou cibulí.
    Tento pokrm je lehký a může se jíst bez jakékoli další přílohy.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkový chléb s lučinovým máslem

Bylinkový chléb s lučinovým máslem

Chléb tě zaujme chutí i barvou. Olina Svobodová, Karviná
Zdravě a chutně /11.06.15
Polenta se sušenými rajčaty

Polenta se sušenými rajčaty

Připravit polentu není nic složitého.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /11.01.15
Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Díky pohance je sytější. Těm, kterým syrová cibule nedělá dobře, navrhuji nahradit ji...

Zdravě a chutně /23.03.17
Rajčata plněná mozzarellou

Rajčata plněná mozzarellou

Různých receptů na téma rajčata, bazalka a mozzarella je hodně, tento je můj oblíbený.

...
Zdravě a chutně /18.03.13
Špenátové řezy

Špenátové řezy

Pokud koupíš špenát jako protlak, nemusíš ho mixovat, ale já mám raději celé listy.

...
Zdravě a chutně /21.03.16
Jablková miska s medem a oříšky

Jablková miska s medem a oříšky

Výborná svačinka, kterou mě pohostila kamarádka.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu