Reklama
Rukolový salát s lososem
Fotogalerie:

Rukolový salát s lososem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V sezoně je lepší čerstvý chřest, který stačí jen krátce povařit. 

Alžběta Drkolová, Teplice

Ingredience

  • 400 g lososa
  • 1 citron
  • trocha soli a pepře
  • podle potřeby olivový olej
  • 2 lžíce másla
  • 500 g rukoly
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1 lžíce růžového vinného octa
  • 200 g nakládaného bílého chřestu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

155 Kč

Postup přípravy

  1. Lososa nakrájíme na kousky, v míse jej pokapeme šťávou z poloviny citronu, osolíme a zalijeme dvěma lžícemi oleje. Necháme 30 minut marinovat. Poté rybu v pánvi na másle z obou stran opečeme.

  2. Rukolu smícháme s nakrájenými rajčátky, octem, olivovým olejem. Navrch přidáme křehký chřest a osmažené kousky lososa a vše zakapeme citronovou šťávou. Na závěr salát podle chuti opepříme a osolíme.


  3. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí paličky s mrkví

Kuřecí paličky s mrkví

Zdravé a chutné kuřátko. Petra Nováková, Nové Město na Moravě
Zdravě a chutně /13.03.12
Hovězí maso na okurkách s rýží

Hovězí maso na okurkách s rýží

Nedělní oběd.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /17.06.13
Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Fenykl je vynikající při potížích s trávením.

Pavla Zvoníčková, Rakovník

Zdravě a chutně /18.05.14
Labužnická zapečená ryba

Labužnická zapečená ryba

Uzený sýr rybu dobře doplňuje.

Petr Nejedlý, Lovosice

Zdravě a chutně /25.12.14
Tofu s pečenými bramborami

Tofu s pečenými bramborami

Můžeme zvolit marinované nebo uzené tofu.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /07.04.13
Cizrnový hummus

Cizrnový hummus

Tuhle netradiční luštěninu podávej nejlépe s kouskem celozrnného chleba, jako přílohu ...
Zdravě a chutně /13.02.13
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama