V sezoně je lepší čerstvý chřest, který stačí jen krátce povařit.
Alžběta Drkolová, Teplice
Ingredience
- 400 g lososa
- 1 citron
- trocha soli a pepře
- podle potřeby olivový olej
- 2 lžíce másla
- 500 g rukoly
- 100 g cherry rajčátek
- 1 lžíce růžového vinného octa
- 200 g nakládaného bílého chřestu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lososa nakrájíme na kousky, v míse jej pokapeme šťávou z poloviny citronu, osolíme a zalijeme dvěma lžícemi oleje. Necháme 30 minut marinovat. Poté rybu v pánvi na másle z obou stran opečeme.
-
Rukolu smícháme s nakrájenými rajčátky, octem, olivovým olejem. Navrch přidáme křehký chřest a osmažené kousky lososa a vše zakapeme citronovou šťávou. Na závěr salát podle chuti opepříme a osolíme.
-
Podáváme s čerstvým bílým pečivem.