Reklama
Rukolový krém
Fotogalerie:

Rukolový krém

Lenka Zedníčková

Čáslav

Rukolu si pěstuji v truhlíku na balkoně.

Lenka Zedníčková, Čáslav

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 1 větší šalotka
  • 200 g žampiony
  • 2 svazky rukola
  • 1 l voda
  • 1,5 kostky silný drůběží vývar
  • 1 kelímek smetana
  • trocha soli a pepře
  • trocha mletého kmínu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme nadrobno pokrájenou šalotku. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a vše podusíme asi 5 minut. Rukolu opláchneme, část odebereme stranou na ozdobu a zbytek přidáme k žampionům. Krátce orestujeme, zalijeme vodou a vložíme kostky drůbežího vývaru. Vše povaříme asi 10 minut a rozmixujeme ponorným mixérem.

  2. Do polévky přilijeme smetanu, necháme přejít varem a dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.

  3. Jednotlivé porce ozdobíme lístky rukoly, které jsme odložili stranou, a podáváme s bílým pečivem.

Tip redakce

Do polévky můžeš použít nejen čerstvé, ale i sterilované žampiony. Chuť se příjemně oživí, pokud přidáš špetku mletého zázvoru nebo strouhaného muškátového oříšku.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočka se zeleninou

Čočka se zeleninou

Zdeněk Pavlíček, Šumperk
Zdravě a chutně /01.01.18
Zapečená brokolicová pomazánka

Zapečená brokolicová pomazánka

Brokolice je velice zdravá zelenina, mimo jiné obsahuje hořčík a jód. Vařím z ní velmi...
Zdravě a chutně /19.03.10
Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květák takto upravený mi chutná nejlépe.

Mária Kropáčová, Třebíč

Zdravě a chutně /24.05.14
Zeleninové chipsy

Zeleninové chipsy

Zdravé mlsání třeba večer k televizi.

Jitka Štěpánková, Říčany

Zdravě a chutně /26.08.12
Lesnická česnečka

Lesnická česnečka

S hrstí čerstvé majoránky je také skvělá.

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Zdravě a chutně /27.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu