Reklama
Rozkvetlý kuskus
Fotogalerie:

Rozkvetlý kuskus

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno
Kuskus se dá upravit na mnoho způsobů, vyzkoušej tenhle zajímavý se sýrem.
Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 200 g balkánský sýr
  • 2 hrsti kukuřičná strouhanka
  • 2 lžíce sezam
  • 1 lžíce lňená semínka
  • 100 g kuskus
  • 2 lžičky sladká mletá paprika
  • 50 ml kefír
  • salát ledový
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Sýr nakrájíme na centimentrové plátky, které namočíme v kefíru a obalíme je ve směsi strouhanky a semínek. Pečeme při 180 °C pět až deset minut. Sýr by se neměl začít roztékat.
  2. Kuskus smícháme s paprikou, solí a olivovým olejem, zalijeme 200 ml vroucí vody, přikryjeme a necháme nabobtnat. Poté ho vyklopíme na talíř, obložíme listy salátu a kolečky cibule a nakonec na něj naaranžujeme opečený sýr.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tento lehký dort je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ...
Zdravě a chutně /24.07.17
Pikantní medový pangasius

Pikantní medový pangasius

Je to ryba, se kterou se dobře kombinují chutě.
 

Dana Kozáčková, Prosetín ...

Zdravě a chutně /31.12.14
Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Chutná svačinka.
Zdravě a chutně /21.08.15
Kuře na zelenině

Kuře na zelenině

Kuře pečené na zelenině.

Petra Hrubá, Třeboň

Zdravě a chutně /02.05.12
Pangasius ztracený v bramborách

Pangasius ztracený v bramborách

Místo filet z pangasia můžeš použít vepřové nebo kuřecí maso.

Marie Šulová, ...

Zdravě a chutně /17.01.13
Sója-segedín

Sója-segedín

Jako příloha se hodí houskový knedlík.
Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /23.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu