Lichořeřišnice se dá konzumovat celá.
Kateřina Gajová, Brno
Ingredience
- 1 mrkev
- 1 - 2 ks jarní cibulka
- 1/2 ks kedlubna
- 2 rajčata
- 2 ks paprika
- 150 g mozzarella‚ zottarella nebo tofu
- 1 hrst hrášek
- okvětní lístky‚ stonky‚ listy a poupata lichořeřišnice
- okvětní lístky měsíčku
- 2 lžíce citronová šťáva
- 2 lžíce olivový olej
- trochu umeocta (koupíš ve zdravé výživě) nebo sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev a cibulku nakrájíme na kolečka‚ kedlubnu na plátky a rajče‚ papriku a sýr na kostičky. Nakrájenou zeleninu smícháme s hráškem a natrhanými listy‚ nasekanými stonky‚ poupaty a okvětními lístky lichořeřišnice a s lístky měsíčku.
-
Promícháme se zálivkou z citronové šťávy‚ umeocta‚ oleje a trochy vody. Zdobíme listem a květem lichořeřišnice.