Reklama
Roláda z mangoldu s lososem
Fotogalerie:

Roláda z mangoldu s lososem

Dana Dvořáková

Zlín

Veliké zelené listy mangoldu patří mezi mnoha lidmi k zatím nedoceněným druhům zeleniny. Přitom stačí jen vědět, jak je připravit.

Dana Dvořáková, Zlín

Ingredience

  • 150 g čerstvý mangold
  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 3 vejce
  • 1 lžíce strouhaný parmazán
  • 1 lžíce polohrubá mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 120 g lučina
  • 150 g uzený losos

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

240 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mangold očistíme a listy spaříme ve vařící vodě. Propláchneme ho studenou vodou a necháme dobře okapat, případně přebytečnou vodu vymačkáme. Listy mangoldu potom rozmixujeme a vložíme do kastrůlku, přidáme smetanu, vaječné žloutky, parmazán, mouku, osolíme a opepříme. Směs zahřejeme a mícháme, dokud nezhoustne, potom odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zlehka jej vmícháme do vychladlé hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 8 až 10 minut.

  3. krok3

    Upečený plát necháme vychladnout. Potom ho překlopíme na potravinovou fólii a odstraníme pečicí papír. Povrch potřeme lučinou, poklademe plátky uzeného lososa a pevně zavineme. Roládu zabalíme do fólie a v chladu necháme ztuhnout. Před podáváním ji vybalíme a nakrájíme na asi dvoucentimetrové plátky. Podáváme s čerstvým pečivem.

Tip redakce

Mangold se skvěle hodí i k těstovinám.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hruškový koláč

Hruškový koláč

Do drobenky přidej špetku skořice. Jana Beranová, Praha
Zdravě a chutně /20.12.11
Pečená zelenina s kuskusem

Pečená zelenina s kuskusem

Pokud je na pultech obchodu čerstvá zelenina, nikdy nezapomenu koupit pár kousků. ...
Zdravě a chutně /20.01.10
Těstoviny se zeleninovou omáčkou na pivě

Těstoviny se zeleninovou omáčkou na pivě

Těstoviny jsou u nás denně na jídelníčku.
Vlasta Dědková, Olomouc
Zdravě a chutně /16.10.12
Zeleninový salát s cizrnou a pšenicí

Zeleninový salát s cizrnou a pšenicí

Jídlo plné vitaminů, na které se těší celá rodina. Připravuji ho rodičům ...
Zdravě a chutně /07.04.12
Dušené kuře s paprikami a rajčaty

Dušené kuře s paprikami a rajčaty

Kuře jíme doma často, tato úprava patří k našim nejoblíbenějším.

Eliška ...

Zdravě a chutně /03.10.13
Velikonoční košíčky

Velikonoční košíčky

Silvie Kadlečková, Olomouc

Zdravě a chutně /11.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu