Robi maso koupíme ve zdravé výživě, podobně jako seitan či sójové maso nahrazuje živočišné bílkoviny.
Kateřina Gajová, Brno
Ingredience
- 2 plátky robi maso
- 12 ks žampiony
- 8 cm pórek
- 2 lžičky solamyl
- 2 lžičky sušená petrželka
- směs hřibové koření (sušené hřiby, kmín, koriandr, hořčice)
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1 lžička tmavá miso pasta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žampiony pokrájíme na plátky, robi maso na kráké, tlusté nudličky a pórek na proužky. Žampiony krátce oprahneme na olivovém oleji, přidáme robi maso, pórek, hřibové koření, petrželku a zalijeme vodou nebo vývarem, aby sahala asi 1 cm nad směs. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 10 minut.
-
Po 10 minutách vmícháme solamyl rozmíchaný v troše vody a mícháme do zhoustnutí. Omáčku také výborně dochutí miso rozmíchané v troše horké vody (nahradíme jím sůl). Před servírováním do ní vmícháme máslo, případně trochu olivového oleje. Podáváme s rýží nebo pohankou.