Reklama
Robi houby
Fotogalerie:

Robi houby

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Robi maso koupíme ve zdravé výživě, podobně jako seitan či sójové maso nahrazuje živočišné bílkoviny.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 2 plátky robi maso
  • 12 ks žampiony
  • 8 cm pórek
  • 2 lžičky solamyl
  • 2 lžičky sušená petrželka
  • směs hřibové koření (sušené hřiby, kmín, koriandr, hořčice)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 1 lžička tmavá miso pasta

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony pokrájíme na plátky, robi maso na kráké, tlusté nudličky a pórek na proužky. Žampiony krátce oprahneme na olivovém oleji, přidáme robi maso, pórek, hřibové koření, petrželku a zalijeme vodou nebo vývarem, aby sahala asi 1 cm nad směs. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 10 minut. 
  2. Po 10 minutách vmícháme solamyl rozmíchaný v troše vody a mícháme do zhoustnutí. Omáčku také výborně dochutí miso rozmíchané v troše horké vody (nahradíme jím sůl). Před servírováním do ní vmícháme máslo, případně trochu olivového oleje. Podáváme s rýží nebo pohankou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Letní špagety

Letní špagety

Podle receptu Stanislavy Kolářové z Vodňan
Zdravě a chutně /26.07.18
Zapečené lilky

Zapečené lilky

Místo lilku můžeme použít i cukety.
Julie Černá, e-mail
Zdravě a chutně /12.11.09
Zdravý oběd do krabičky

Zdravý oběd do krabičky

Lenka Hradílková, Mělník

Zdravě a chutně /29.03.18
Celerový nákyp

Celerový nákyp

Strouhaná zelenina zapečená se sýrem je opravdu moc dobrá!
Karolína Durdová, Slavkov u ...
Zdravě a chutně /14.12.08
Závitky z pangasia

Závitky z pangasia

Kombinace ryby a zeleniny nemá chybu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /25.04.15
Tatarák z červené řepy

Tatarák z červené řepy

Vynikající a zdravá alternativa.

Dana Procházková, Lázně Bohdaneč

Zdravě a chutně /30.10.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu