Reklama
Rizoto s pohankou a houbami
Fotogalerie:

Rizoto s pohankou a houbami

Alena Skočdopolová

Jičín
Toto zdravé zeleninové rizotko tě překvapí nejen svojí báječnou chutí‚ ale především vůní. Voní totiž jako lákavé masíčko. Je to rychlé a syté jídlo. A chutná nejen naší malé dcerce Nelince‚ ale i nám dospělým.
Alena Skočdopolová, Jičín

Ingredience

  • půl celer
  • 1 lžička kmín
  • 2 stroužky česnek
  • 300 g rýže
  • 1 mrkev
  • půl lžičky kari
  • 2 cibule
  • 1 l vývar zeleninový
  • 1 hrnek houby sušené
  • 100 g pohanka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Houby povaříme s kmínem. Na oleji osmahneme kostičky cibule‚ česneku a zeleniny. Přidáme karí a dostatečně osolíme. Vše orestujeme. Přisypeme opranou rýži a pohanku a opékáme spolu se zeleninou. Nakonec přilijeme vývar a povařené houby. Přikryté mírně vaříme asi 20 minut. Hotové rizoto necháme chvíli pod pokličkou stát. Dochutíme sýrem nebo čerstvými bylinkami.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapomeňte na chlebíčky! 5 vtipných rychlovek na party

Zapomeňte na chlebíčky! 5 vtipných rychlovek na party

Už zase chystáte oslavu, ale protože nestíháte, budou se hosté opět muset smířit ...
Zdravě a chutně /20.05.15
Guacamole s vejci

Guacamole s vejci

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /18.03.20
Ovesné lívanečky s medem

Ovesné lívanečky s medem

Díky vločkám jsou nadýchanější.


Lenka Hrabáková, Kolín

Zdravě a chutně /10.04.17
Červená zelňačka

Červená zelňačka

Kdo má rád, může si ji přizdobit také lžící kysané smetany nebo bílého jogurtu.

...

Zdravě a chutně /11.06.14
Kuřecí maso s tofu

Kuřecí maso s tofu

Chceš-li si dopřát labužnický zážitek, určitě zkus tento recept.
Hana Kupková, ...
Zdravě a chutně /22.09.09
Z čínského zelí

Z čínského zelí

Na podzim a v zimě je sezona čínského zelí, kterým si můžeme zpestřit ...

Zdravě a chutně /17.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu