Nikola Výrová, Krnov
Ingredience
- 2 sáčky rýže
- trocha oleje
- 1 cibule
- 250 g červené řepy
- 100 ml bílého vína
- 300 g vařeného kuřecího masa
- 100 g balkánského sýra
- trocha soli a pepře
- na ozdobu bylinky
- na posypání strouhaný sýr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži dobře propláchneme a uvaříme v osolené vodě podle návodu, tedy asi 15 minut. Pak ji vyjmeme, necháme okapat, vysypeme ze sáčků a nakypříme vidličkou.
-
Ve velké pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.Přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu (uvařenou a oloupanou), podlijeme asi 100 ml bílého vína a podusíme.Tekutinu vyrestujeme, vmícháme uvařenou rýži a vařené kuřecí maso překrájené na kousky.
-
Nakonec do rýžové směsi zamícháme na kostičky nakrájený balkánský sýr, podle chuti osolíme a opepříme.
-
Hotové rizoto rozdělíme na talíře, ozdobíme nasekanými bylinkami, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.