Reklama
Řízky v kokosové  pohance s polentou
Fotogalerie:

Řízky v kokosové pohance s polentou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zapomeň na klasickou strouhanku.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • dle potřeby olivový olej
  • 200 g instantní polenta
  • 325 ml voda
  • 20 g máslo
  • špetka soli
  • 4 menší krůtí řízky
  • trocha pepře
  • 4 lžíce plnotučná hořčice
  • 2 stroužky česnek
  • 1 šálek pohanka lámanka
  • 1/4 šálku ovesné vločky
  • 1/4 šálku kokos

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Plech vyložíme pečicím papírem, který zlehka potřeme olejem. Na polentu přivedeme k varu vodu. Vmícháme máslo se špetkou soli. Přidáme instantní polentu a asi minutu mícháme. 

  2. Uvařenou polentu dáme na plech s připraveným pečicím papírem a namočenou vařečkou nebo lžící ji uhladíme do tvaru čtverce (vznikne si 0,5 cm silná vrstva). Necháme ji zchladnout a pak dáme na 30 minut ztuhnout do lednice. Vykrájíme čtverce, které ohříváme v troubě při 180 °C po dobu 10–15 minut nebo na oleji na pánvi.

  3. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a lehce je potřeme hořčicí a prolisovaným česnekem. Pokapeme olejem a necháme v lednici odležet 2 hodiny. 

  4. Obalovací směs vytvoříme promícháním pohanky, kokosu a ovesných vloček. Směs rozmixujeme. Vznikne hrubší strouhanka, v níž obalíme řízky a z obou stran je osmažíme dozlatova.


Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pan losos opálený dobronzova

Pan losos opálený dobronzova

Hořkosladká japonská specialita. Kateřina Gajová, Brno
Zdravě a chutně /08.12.13
Obilninová směs

Obilninová směs

Hodí se i jako příloha k pečenému kuřátku.

Iva Papežová, Teplice

Zdravě a chutně /22.08.12
Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Rizoto je rychlé, levné, chutné a hlavně zdravé!

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /20.09.17
Pstruzi na zelenině

Pstruzi na zelenině

Není nad dobře připravenou rybu.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /04.02.15
Jáhlová šunková pěna

Jáhlová šunková pěna

Místo jahelných vloček použij polentovou kaši.
Kateřina Gajová, Brno
Zdravě a chutně /27.12.11
Bramborový salát s bulgurem

Bramborový salát s bulgurem

S celozrnným chlebem chutná salát skutečně výtečně, ale je vhodný i jako příloha k ...
Zdravě a chutně /03.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu