Reklama
Řízky se zeleninou
Fotogalerie:

Řízky se zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dělala jsem je na zkouškách ve škole.

Veronika Kalmusová, Kopřivnice

Ingredience

  • 400 g krůtího masa
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1/2 čercené, zelené a žluté papriky
  • 2 rajčata
  • 200 g cukety
  • 100 ml 40% šlehačky
  • 70 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce hrubé francouzské hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran orestujeme. Dáme je do zapékací mísy. Zeleninu nakrájíme, rychle orestujeme a nasypeme na maso. 

  2. 2. Šlehačku smícháme se smetanou a hořčicí a zalijeme zeleninu. Zapékáme při 200 °C asi 15 minut. Ze zálivky a zeleniny vznikne omáčka. Vynikající s rýží.

Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tofu po italsku

Tofu po italsku

Může posloužit jako antipasti, neboli předkrm, podávaný na opečeném chlebu. Kateřina ...
Zdravě a chutně /18.02.13
Salát s roketou a olivami

Salát s roketou a olivami

V jednoduchosti je krása i chuť, říkám si, kdykoli připravuji tento čerstvý salátek.
...
Zdravě a chutně /09.11.08
Špagety se sušenými rajčaty, žampiony a parmezánem

Špagety se sušenými rajčaty, žampiony a parmezánem

Toto lehké a rychlé jídlo nejen pro vegetariány Vám bude určitě chutnat! Vynikající je...

Zdravě a chutně /28.08.12
Makrela v uzené šunce

Makrela v uzené šunce

Výhodou je, že se vše  peče v jedné míse.

Václav Bruna, Praha

Zdravě a chutně /26.12.14
Horký broskvový salát

Horký broskvový salát

Dávám přednost lehkým jídlům z drůbežího masa a zeleniny. Naštěstí velmi ...
Zdravě a chutně /28.02.10
Tvarohové noky se špenátem

Tvarohové noky se špenátem

Pokrm plný síly uvařený během pár minut.

Jana Stávková, Čejkovice

Zdravě a chutně /15.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu