Ingredience
- 1 vejce
- 200 g sýr
- 1 lžíce mléko
- 2 lžíce mouka hladká
- 100 g rajčata
- prášek do pečiva
- 400 g panenka
- 200 g fazolky zelené
- 200 g fazole bílé
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V misce smícháme mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, kypř. prášek a směs důkladně promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Vše opět promícháme, dokud se nám ingredience nespojí.
-
Maso nakrájíme na plátky, jemně pomoučíme a postupně obalujeme v sýrovém těstíčku (to by nemělo být příliš řídké, aby z masa nestékalo).
-
Obalené řízečky ihned smažíme na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Zelené i bílé fazolky zbavíme nálevu, necháme chvilku oschnout a poté je smícháme s nakrájenými rajčaty. Směs zlehka podlijeme olejem a orestujeme. Řízečky podáváme s teplou fazolovou směsí.