Reklama
Řízečky z panenky
Fotogalerie:

Řízečky z panenky

Božena Matějovská

Praha
Jestli se opravdu neobejdeš bez smaženého masíčka, dopřej si alespoň pěkně libovou panenku. K řízečkům místo přílohy zvol třeba moji teplou fazolovou směs.
Božena Matějovská, Praha

Ingredience

  • 1 vejce
  • 200 g sýr
  • 1 lžíce mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 100 g rajčata
  • prášek do pečiva
  • 400 g panenka
  • 200 g fazolky zelené
  • 200 g fazole bílé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    V misce smícháme mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, kypř. prášek a směs důkladně promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Vše opět promícháme, dokud se nám ingredience nespojí.
  2. krok2
    Maso nakrájíme na plátky, jemně pomoučíme a postupně obalujeme v sýrovém těstíčku (to by nemělo být příliš řídké, aby z masa nestékalo).
  3. krok3
    Obalené řízečky ihned smažíme na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Zelené i bílé fazolky zbavíme nálevu, necháme chvilku oschnout a poté je smícháme s nakrájenými rajčaty. Směs zlehka podlijeme olejem a orestujeme. Řízečky podáváme s teplou fazolovou směsí.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubny plněné mletým masem

Kedlubny plněné mletým masem

Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo pečivo. Eva Sládková, Strakonice
Zdravě a chutně /02.06.15
Salát „Tajemství“

Salát „Tajemství“

Neboj se a vyzkoušej můj neobvyklý salát.
Irena Ivanová, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /09.07.12
Fazuláda

Fazuláda

Nejlépe chutná s žitným kvašeným chlebem, který si můžeme připravit doma nebo ...

Zdravě a chutně /28.06.14
Čína ze Šmakouna

Čína ze Šmakouna

Je to vynikající bezmasá varianta číny.
Dana Přibylová, Sezimovo Ústí
Zdravě a chutně /13.03.10
Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem

Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem

Tento recept je u nás velmi oblíbeny a dáváme si ho většinou na večeři.

Lucie ...

Zdravě a chutně /20.06.13
Filé se zeleninou a kuskusem

Filé se zeleninou a kuskusem

Ryba do zdravého jídelníčku patří alespoň dvakrát týdně.

Lucie Jiroutová, Přelouč

...
Zdravě a chutně /14.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu