Reklama
Řízečky z kedluben
Fotogalerie:

Řízečky z kedluben

Lucie Vítková

Praha
Moje rodina má ráda všechno smažené. Maso nemůžu ale vařit pořád, zato kedlubny jsou teď na jaře už levné. V podobě smažených řízečků jsou rychlou večeří. Naši je milují s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Lucie Vítková, Praha

Ingredience

  • česnek
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • smetana zakysaná
  • mouka hladká
  • 3 kedlubna

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny oloupeme a na­krájíme na 1 cm silné plátky. Povaříme je v osolené vodě doměkka. Kedlubnové plátky by mě­ly být pevné, aby se při obalování nerozpadly. Vychladlé je obalujeme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích se solí a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme. Ze zakysané smetany připravíme dip. Do smetany přidáme nadrcený česnek, sůl, nasekanou pažitku a vše promícháme. Podle chuti můžeme přidat i jiné koření.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Svěží jarní dobrota, která stojí za vyzkoušení. Božena Peřinová, Bítovčice
Zdravě a chutně /14.03.16
Lahůdkový zeleninový salát

Lahůdkový zeleninový salát

V létě báječně osvěží i pořádně zasytí.
Veronika Khandlová, Benešov
Zdravě a chutně /23.09.09
Jáhlová šunková pěna

Jáhlová šunková pěna

Místo jahelných vloček použij polentovou kaši.
Kateřina Gajová, Brno
Zdravě a chutně /27.12.11
Plněný květák

Plněný květák

Výborný oběd na piknik nebo i výlet.
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Zdravě a chutně /15.12.08
Kuřecí salát se zeleninou

Kuřecí salát se zeleninou

Tento salát jsem se naučila během školního vaření. Je velmi jednoduchý a v naší ...
Zdravě a chutně /14.02.09
Tilápie s rozmarýnem

Tilápie s rozmarýnem

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /07.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu