Tento salát je skvělým obědem pro horké letní dny.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 1 libanonský chléb
- 1 římský salát
- 1 okurka
- 4 kuřecí prsa
- sůl, pepř, balzamiko, koření tandori masala, salátové koření
- olivový olej
- šťáva z půlky limetky
- 4 lžíce bílý jogurt Hollandia
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a dáme ho marinovat do jogurtu smíchaného s limetkovou šťávou, solí, pepřem a kořením tandori masala. Maso necháme uležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe přes noc.
-
Salát omyjeme, odřízneme jeho spodní část a nakrájíme ho na proužky, které dáme do hluboké salátové misky. Přidáme očištěnou, na špalíčky nakrájenou okurku. Do salátu přidáme olivový olej, trochu balzamika, salátové koření a sůl a pořádně ho promícháme.
-
Naložené maso osmahneme na teflonové pánvi a přidáme ho do salátu. Salát podáváme s libanonským chlebem, který před podáváním ohřejeme v mikrovlnné troubě (stačí 10-15 sekund).