Reklama
Řepový salát s banánem
Fotogalerie:

Řepový salát s banánem

Lída Guková

Pacov
Červená řepa obsahuje velmi mnoho železa.
Lída Guková, Pacov

Ingredience

  • 2 řepa červená
  • 3 banány
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 lžíce smetana zakysaná
  • 1 lžíce cukr
  • sůl a pepř podle chuti
  • z 1/2 citroniu citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené a vychladlé řepy oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle, dva banány nakrájíme na kostičky. Přidáme je k nastrouhané řepě, vmícháme ma­jonézu a smetanu, směs ochutíme cukrem, solí, pepřem a šťávou z citronu.
  2. Salát upravíme na talíř. Zbylý banán nakrájíme na kolečka a jimi ozdobíme salát.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus s pečenou dýní

Kuskus s pečenou dýní

Podle receptu Ilony Soukupové z Říčan
Zdravě a chutně /26.01.19
Zapékaný květák s libečkem

Zapékaný květák s libečkem

Zdravá a lehká jídla si nedokážu představit bez květáku. Miluji ho ...
Zdravě a chutně /12.06.13
Kuře pečené v pohance

Kuře pečené v pohance

Řídím se heslem: chutně, zdravě, rychle a hospodárně. Tento recept vše naprosto ...
Zdravě a chutně /25.08.08
Jáhlová kaše se sýrem

Jáhlová kaše se sýrem

Výborné pro bezlepkovou dietu.

Jarmila Rýdlová, Studénka

Zdravě a chutně /01.10.15
Těstovinový salát s rukolou

Těstovinový salát s rukolou

Většinou jej připravuji na svačinu.

Martina Poláchová, Valašské Klobouky

Zdravě a chutně /02.02.17
Sojový segedín s bramboráky

Sojový segedín s bramboráky

Skvělá alternativa české klasiky pro vegetariány.

Iva Libová, Praha

Zdravě a chutně /19.10.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu